Сподели в Facebook  

сряда, 15 април 2009 г.

Билковите смеси са вредни за болните от полиноза

Алергичните могат да пият билкови отвари, след като си направят изследване и се посъветват с лекаря си
Хора, които страдат от полиноза, не трябва да приемат билкови смеси, без предварително да се изследват. Това е свързано с така наречената кръстосана алергия.

Прашецът, листата, стъблата, цветовете и плодовете на растенията могат да предизвикат сериозни алергични симптоми. Затова винаги трябва да сравнявате ползата от такива билки с усложненията, които могат да се развият вследствие на алергична реакция.

При алергия към цветен прашец от дърветата не трябва да използвате брезови листа, брезови пъпки, елови шишарки и кора от зърнастец. Хора с този вид алергия често не понасят и брезовия сок, сливите, прасковите, кайсиите, вишните, черешите, маслините, ябълките, крушите, кивито, орехите и бадемите.

При алергия към житните растения, са противопоказани всички настойки и отвари, съдържащи
зърнени продукти, например отвара от овес.

Изключете от менюто си булгурените каши и макаронените изделия, хляба и тестените изделия. Алергични към зърнените култури често реагират на продукти като бира, царевица, соя, бобови, фъстъци.

Много дълъг е списъкът на противопоказания за фитотерапия при алергия към Сложноцветни. Не трябва да използвате такива лекарствени растения като пелин, лайка, невен, подбел, девисил, бял равнец, вратига, глухарче, синчец, цикория.

При алергия към Сложноцветни може да се появи непоносимост към халвата, горчицата, дините, листните зеленчуци и подправките.
Източник:www.lekar.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар