Сподели в Facebook  

четвъртък, 16 април 2009 г.

Сексуалната разкрепостеност е патология

До неочакван извод стигнали учените от университета в град Оукленд в Нова Зеландия. По думите на учените, в резултат на дълги изследвания те открили, че толкова свойствената за хората в последно време сексуална разкрепостеност е по-скоро патология, отколкото норма на живот.

По-рано се считаше, че подобно поведение на човешките особи е обусловено от търсенето на постоянен партньор за продължение на рода и в доказателство се привеждаха исторически аналогии, с животни, с безразборни сексуални контакти с представители на противоположния пол.
Само че по последни свидетелства на специалисти в областта на отношенията между половете, се изясни, че контактите с голям брой партньори не са свойствени биологически на човека.

Учените издигнаха предположението, че древните предци на съвременния хомо сапиенс са влизали във връзка само при необходимост от продължаване на рода, в строго обусловено време, което, както се предполага днес, е било оптималното за зачеване на здраво потомство.
Нещо повече, за всеки контакт партньорът е бил избиран дълго и педантично, понякога за това следели и старейшините на племето, за да не се «развали генофондът».

Най-вероятно свободата в избора на партньор е възникнала по-късно, с културата на секса са свързани религиозните култове на няколко древни народи но тези култове са възникнали едва след като човекът е прескочил границата на Каменния век.
Източник:www.lekar.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар