Сподели в Facebook  

петък, 17 април 2009 г.

Необходим ли е тестът за бащинство?

Болшинството от мъжете вземат решения след като нееднократно всичко са премислили и претеглили докато напълно не се убедят в надеждността на това, което ще получат.

Изглежда точно такава е схемата, която работи при раждането на дете от жена, за която не са женени.
Става дума за установяване на бащинството в родилния дом, веднага след раждане на детето. Американски учени стигнали до извода, че след такъв « анализ- чудо» бащите по-охотно се срещат със своите деца и им осигуряват финансова издръжка. При това, 75% от младите бащи идват да навестят своите деца още през първите месеци след раждането и, което най-много учудило изследователите, по-нататък се включват и в процеса на възпитание и отглеждане на детето, дори и да не живеят заедно с майката.

По данни на the Journal of Marriage and Family, към този тест прибягват двойки, които имат добро образование, работа и здраве, но дори и тези, които даже поддържат финансово бременната жена и нямат други деца. ,

Изглежда американците са намерили начин как да накарат бащите да са по-отговорни. При всички случаи това е от полза за майката и детето: според статистиката, непълните семейства, където главният родител е майката, живеят 5 пъти по-често в бедност, отколкото пълноценните семейства.

Източник:www.lekar.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар