Сподели в Facebook  

четвъртък, 9 април 2009 г.

Англичаните предпочитат секса пред фитнеса

Резултатите от дългогодишно изследване, осъществено от учени в университета „Уилкс" в Пенсилвания (САЩ), убедително доказват, че сексът има изненадващо голямо количество профилактични и лечебни свойства: от удължаването на живота до болкоуспокояващ ефект. Освен това, сексът е и чудесна козметика.

Не е установено дали този оздравителен ефект се дължи на самия акт или на положителните емоции по време на интимната близост. Но е констатирано, че сексът 1-2 пъти седмично е способен да повиши цели 3 пъти нивото на имуностимулиращите антитела - имуноглобулините А, които защитават организма от респираторните вируси.

Американски учени са установили, че хората, които правят секс 4 пъти седмично, изглеждат със 7-12 години по-млади. А що се отнася до изгубените калории, за половин час те са колкото на 4 шоколадови бонбона. Освен това сексът е аналгетик, особено при мигрени. Той влияе положително и на редовността на менструалния цикъл.

Все пак тези резултати не засягат мъжете и жените в напреднала възраст. При тях напъните за секс-активност, при това с помощта на виагра и други стимуланти, може да се окажат с обратни резултати - да навредят на здравето им.

Проучване на британски учени пък показва, че все повече мъже и жени във Великобритания предпочитат вместо да посетят задушните фитнес зали, да заложат на секса като спорт. Твърдението особено важи за мъжете. Освен това безсънието, което мъчи работохолиците, ще бъде преодоляно.

Според британските изследователи резултатите ще бъдат мултиплицирани. Вместо да си дават стандартни обещания, като например да откажат цигарите или да минат на диета, мъжете най-накрая ще покажат на какво са способни и ще защитят силата на пола си. А жените, които ще получават и дават повече ласки, ще бъдат по-щастливи и благоразположени.


Източник:www.lekar.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар