Сподели в Facebook  

сряда, 8 април 2009 г.

Главата боли и от... секс

Първи на този феномен обърнали внимание немските учени. Едно изследване показало: 800 хиляди човека се оплакали, че в момент на оргазъм цялото удоволствие се притъпява от силно главоболие. То продължава 10-15 минути, после още час-два терзае човека, но вече с по-малка сила, по-слабо. Това се случва на хора във възрастта 25-40 години.

Такова странично действие на сексуалното удоволствие по-скоро е свързано със спазми или прекалено разширяване на кръвоносните съдове поради отделяне на хормоните. Жените се сблъскват 4 пъти по-рядко, отколкото мъжете, с подобен проблем.

На слабия пол сексът влияе здравословно. Повечето попитани по време на анкетата жени отбелязали, че дори силното главоболие минава след добър секс.

Вероятно това е заслуга на ендорфините - хормонът на радостта, който активно се изработва по време на оргазъм. Видимо, при жените много повече, отколкото при мъжете.

В качеството на профилактика, 15 минути преди да се заемете със секс, може да приемете обезболяващо.

Помага също така и релаксацията и ароматерапията.

До известна степен, и то само някои мъже, е достатъчно една-две седмици да се откажат от секс, и тогава оргазмът вече не се съпътства с главоболие.

Зрението и очилата като една от причините
Често главоболието е предизвиквано от уморени очи или поради недостатъчна корекция на зрението - неподходящи очила. Лошата центровка на лещите води до главоболие. Другият вариант е, ако ходите много дълго време с едни и същи очила, а зрението се променя и късогледството може да се смени с далекогледство. Решението е винаги да проверявате остротата на зрението си, преди да смените очилата си.

Ако забележите, че новите ви очила ви предизвикват някакво главоболие, се посъветвайте с очни специалисти и ако е необходимо, си поръчайте други.

Източник:www.lekar.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар