Сподели в Facebook  

петък, 10 април 2009 г.

51-годишна баба роди внуците си

51-годишната медицинска сестра Розинети Серао (Rosinete Serrao) от град Ресифе, Бразилия, роди двойка близнаци, които са деца на нейната 27-годишна дъщеря, заради която тя се съгласила да стане сурогатна майка,съобщават бразилските средства за масова информация.

По този начин, Розинети, която има вече три възрастни деца, е родила собствените си внуци. По думите на медиците, новородените момчета се чувстват добре. «Бебетата се родиха здрави и са в отделението за новородени. Нямат нужда от допънителна медицинска помощ», — казал пред журналистите лекарят Клаудиу Рибейру (Claudio Ribeiro), който поел необичайното раждане.

Биологичната майка на близнаците, 27-годишната Клаудия Мишел (Claudia Michelle), присъствала по време на раждането. «Това е много емоционален момент и аз просто нямам думи », — признава тя.

Клаудия Мишел не не е могла самостоятелно да износи децата по медицински показания, въпреки четиригодишното безрезултатно лечение от безплодие, след което помолила майка си да роди нейните деца. Тя отбелязва, че семейството било принудено да поеме риска, свързан с късното раждане, тъй като това бил единственият възможен начин за нея да има деца — бразилските закони не разрешават сурогатното майчинство на жени, които нямат кръвна връзка помежду си.

Вече са известни имената на новородените: момчетата са кръстени Антонио Бенто (Antonio Bento) и Виктор Габлиел (Vitor Gabriel). Майка им има намерение да ги кърми и затова пие специални хормони, помогаюкоито помагат за изработването на мляко. Дотогава момчетата ще получават богатата на антитела и хранителни вещества коластра от баба си.


Източник:www.lekar.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар