Сподели в Facebook  

събота, 11 април 2009 г.

Недоспиването превръща мъжете в секс-лунатици

Хроничното недоспиване влияе негативно върху сексуалното влечение на мъжете към противоположния пол и създава проблеми с ерекцията, заявиха бразилски изследователи, пише Herald Sun. То може да предизвика и сексомния.

В изказването си на международна конференция, посветена на съня, професорът от университета в Сан-Пауло Моника Андерсън, която се занимава с проблеите на сексуалното здраве, отбелязва, че ускореният темп на живот в съвременния свят оставя на човек доста малко време за сън, а това оказва негативно влияние на сексуалните възможности на хората.
Изследването показва, че недоспиващите си мъже страдат от намаляване на сексуалното влечение към противоположния пол и в много случаи от проблеми с нарушение на ерекцията.

Някои мъже, които спят в денонощието по-малко, отколкото го изисква организмът им, по-рядко имат пълноценна ерекция или започват да страдат от сексомния – разновидност на лунатизма, при която човек прави секс по време на сън и въобще не си спомня за това когато се събуди.

В някои случаи такива състояния могат да доведат до проблеми със закона: известни са прецеденти, при които сексуалните лунатици нападат на съм жени и ги изнасилват. Понякога страдащите от сексомния могат да станат агресивни и на сън да причинят физическа вреда на близките си. При всички случаи това се отразява на психиката и може да има негативни последици.

«Недоспиването може да се отрази много, много негативно върху организма на мъжа. Естествено, това не се случва с всички представители на силния пол» - твърди професор Андерсън. По думите на изследователката, това е тъжно последствие от напрегнатият живот, който днешният човек живее по 24 часа дневно.

В същото време много жертви на хроничното недоспиване обвиняват за своите сексуални проблеми напрегнатата работа, стрес, липсата на пари, проблемите в семейството, но им не им хрумва, че цялата работа идва от недостига на пълноценен отдих през нощта.
Източник:www.lekar.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар