Сподели в Facebook  

петък, 3 април 2009 г.

Какво е безопасен секс?

Безопасен секс е термин, използван за описание на методи за предпазване от разпространение на заболявания предавани по полов път. Идеята е с няколко прости стратегии и пособия да се повиши степента на безопасност без това да навреди на сексуалния живот.

Първото и най-добро средство за предпазване е използването на презервативи. Освен това, хубаво е редовно да посещавате гинеколог и да правите необходимите изследвания, за да следите състоянието на здравето си.

Oбщувайте
Безопасният секс включва и разговори с партньора, обсъждане на рисковете и вземане на правилни решения, касаещи интимните ви контакти. Разбира се, сексът поражда и редица други въпроси: Имате ли доверие на партньора си? Как да го накарате да използва презерватив, ако той не желае? Как да постъпите, ако не сте сигурна, че партньорът ви е моногамен?

Бъдете моногамни или се въздържайте от прекалено безразборни връзки. Пълното въздържание е единственият стопроцентов метод за безопасен секс. Сексуалните контакти са нещо съвсем естествено и са част от живота на всеки. Можете да бъдете напълно спокойни, ако и вие и партньорът ви поддържате дълга моногамна връзка и изследванията ви са отрицателни.

Източник:www.lekar.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар