Сподели в Facebook  

събота, 4 април 2009 г.

Оргазмът не е само удоволствие

Оказва се, че оргазмът при половия акт не носи само удоволствие, но и проблеми. Това доказват дългогодишни изследвания на авторитетния учен-сексолог от САЩ проф. д-р Алфред Чарлз Кинзи.

При това върховно удоволствие кръвното налягане и сърцебиенето на мъжете могат да достигнат опасните гранични нива. Ускорява се честотата на пулса, наблюдава се промяна на телесната температура и на електропроводимостта на кожата. Появяват се специфични спазми в мускулатурата, възможно е дори краткотрайно спиране на дишането. Всичко това за някои мъже е рисково.

При някои болести на гръбначния мозък, далака и гръбначния стълб се получава обратна еякулация, при която спермата се изстрелва не навън, а навътре, попадайки в пикочния мехур. Изглежда, така сякаш няма изпразване, но при изследване се откриват сперматозоиди в урината. Същото се получава и когато в кулминационния момент се притисне перинеумът.

Проф. д-р Кинзи посочва, че при около 3 процента от мъжете изживяването на оргазъм няма нищо общо с представата за свръхнаслада. Дори напротив, при тях то е свързано с неприятни усещания като загуба на енергия, треперене на цялото тяло, пребледняване, а в редки случаи - и припадъци. Това поведение се среща най-вече при нервните романтични момчета по време на първия им акт, след което те влизат в нормалните сексуални изживявания.

Този американски изследовател казва, че около половината от мъжете са неспособни да сдържат стоновете и конвулсиите по време на оргазъм. Около 20 процента мълчат, а 10 процента започват несъзнателно да се щипят, скубят, да прехапват устни и дори да плачат.
Източник:www.lekar.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар