Сподели в Facebook  

събота, 4 април 2009 г.

6 заблуди за импотентността

Голяма част от мъжете с еректилна дисфункция се отнасят с невежество към този проблем Половите инфекции по никакъв начин не влияят на ерекцията

ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ БЕЗРАЗБОРНИТЕ ПОЛОВИ ВРЪЗКИ
Истината: специалистите са единни в мнението си по този въпрос. Инфекциите, предаващи се по полов път, по никакъв начин не влияят на ерекцията. Дори точно обратното. Вирусните инфекции, особено херпесът, след като се внедри в мъжкия организъм по полов път, уврежда нервните клетки и предизвиква процес на възбуждане.

НЯМА СЕКС - НЯМА ПРОБЛЕМ
Истината: няма секс - няма проблеми. Тези, които „постят", ги очаква горчиво разочарование. След двегодишно въздържане при мъжете възниква така нареченият синдром на вдовеца: „ненужната" според такива мъже функция угасва. Оптималният режим е 2-3 полови акта на седмица. Разбира се, границите на нормата могат да бъдат и много по-широки.

ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ С "МОЖЕНЕТО" СА ОТ НЕРВИ
Истината: в някаква степен това действително е така. И все пак, в 80 на сто от случаите причината за половото безсилие е изключително от органичен характер. Съдови нарушения - страдащите с нарушения на кръвоснабдяването са най-голямата група от тези, които не могат да водят пълноценен полов живот. Ендокринни нарушения - по принцип това са мъжете, страдащи от захарен диабет или някакви заболявания на щитовидната жлеза, нарушаващи изработването на основния двигател в това отношение - хормона тестостерон."

МАЛКИЯТ ПЕНИС Е ГОЛЕМИЯТ ВИНОВНИК
Истината: нормалната дължина на мъжкия пенис във възбудено състояние варира от 13 до 18 см. По-малки от тези размери се смятат за ненормални и често се възприемат като трагедия. А отчаяните мъже дори се подлагат на пластична операция. Лекарите се отнасят с разбиране, защото малкият размер на половия член може да потисне психологично мъжа. Обаче не е някаква кой знае каква пречка за интимния живот.

САМО МЪЖЕТЕ В НАПРЕДНАЛА ВЪЗРАСТ СТРАДАТ ОТ ПОЛОВА СЛАБОСТ
Истината: уви, и това не е така. Импотентността може да засегне мъже от всички възрасти.

Върху мъжката потентност потискащо се отразяват и някои лекарства като антидепресантите, средствата за понижаване на кръвното налязане, хипотензивните препарати, някои антихистаминни и противоязвени лекарства също.

ВИАГРАТА Е НАЙ-ДОБРОТО СРЕДСТВО ПРОТИВ ИМПОТЕНТНОСТ
Истината: но не за всички. Мъжете, страдащи от сърдечносъдови заболявания, и тези, които приемат лекарства с нитрати, трябва много внимателно да се отнасят към приема на този стимулант.

Защото в съчетание с приема на нитроглицерин виаграта може да доведе до смъртна опасност, до рязко понижаване на кръвното налягане (колапс).

Същото важи и за популярните стимулиращи инжекции в половия член. Те не само нарушават неговото кръвообращение, но и водят до образуването на фиброза (склерозиране) тъканта на половия член и намаляване на неговия размер.
Източник:www.lekar.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар