Сподели в Facebook  

четвъртък, 9 април 2009 г.

Правете повече секс, за да сте здрави!

Сексът е един от важните фактори в лечението на много неврологични заболявания, включително на тежки депресии. По време на оргазъм се изработват особени вещества - ендорфини и серотонин. Ендорфинът е известен като хормон на радостта. А серотонинът помага на организма да се справи със стреса. Освен това този невромедиатор отговаря за правилното предаване на нервните импулси в мозъка.

БЕЗСЪНИЕТО ИЗЧЕЗВА

Както твърдят чуждестранни изследователи, хората, които редовно правят секс, страдат по-малко от безсъние. Причината е в това, че ендорфините, изработвани след оргазма, не само дават усещане за радост и покой, но и отпускат клетките, предизвиквайки необратима сънливост.

РАБОТАТА СПОРИ

Добрият секс помага за доброто настроение на хората през целия работен ден. На първо място, организмът се наспива добре, но дори да не се е наспал, е получил нужната доза хормони, която го поддържа във форма. Ендорфините дават спокойствие и увереност у себе си. А серотонинът кара мозъка да съобразява по-бързо.

ОРГАНИЗМЪТ СЕ ИЗЧИСТВА

По време на близост кръвта започва да се придвижва по-бързо по съдовете. Дишането се ускорява, кръвта се обогатява с кислород и „промива" всички органи, включително мозъка и черния дроб. А в това време заедно с потта през кожата се изхвърлят токсините и тежките метали.

СЪРЦЕТО И СЪДОВЕТЕ УКРЕПВАТ

При редовен полов живот нивото на половите хормони (тестостерон при мъжете и естроген при жените) е повишено Тестостеронът помага за укрепването на костите и мускулната тъкан. А също така нормализира работата на сърцето. Естрогенът предпазва от развитието на сърдечни заболяване при жените. Освен това заниманията със секс повишават кръвния ток и като резултат укрепват кръвоносните съдове.

ФИГУРАТА СТАВА ПО-СТРОЙНА

Често по време на бурен секс несъзнателно се изпълняват такива изтънчени физически упражнения, които едва ли могат да бъдат повторени на килима в спортната зала. А това поддържа мускулите в тонус. Освен това по време на близост средно се изгарят от 150 до 200 калории.

ИМУНИТЕТЪТ СЕ ПОВИШАВА

А същият този серотонин влияе благотворно върху имунитета, помагайки за изработването на клетки защитници. Едновременно с това, че изпълнява ролята на антидепресант, той помага за укрепването на имунната система, за обновяването на тъканите в организма.

И ГЛАВОБОЛИЕТО ИЗЧЕЗВА!

Хормонът окситоцин, който се активизира по време на близост и е отговорен за оргазма и за отделянето на ендорфини, е способен също да премахне спазмите и болката.

Така че, колкото по-качествен е сексът и по-силен оргазмът, толкова по-малко проблеми в личния и в обществения живот има човек.



Източник:www.lekar.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар