Сподели в Facebook  

понеделник, 1 юни 2009 г.

Свинският грип удари US войски

Осемнайсет американски войници в Кувейт са заразени с грипния вирус АН1 N1, добил известност като свински грип. Това са първите потвърдени случаи в емирството, съобщи зам.-министърът на здравеопазването Ибрахим ал Абдулахи, цитиран от Ройтерс.

Наличието на вируса било потвърдено при пристигането им от САЩ във военна база в Кувейт. Емирството е логистична база на американската армия за силите в Ирак. Преди ден местните власти потвърдиха за заразени войници, но без да уточняват броя им, като уточниха, че става дума за преминаващи транзит през Кувейт военни.

Към 23 май 2009 г. лабораторно са потвърдени 12 022 случая на заболели от вируса на свинския грип A (Н1 N1) в 43 страни по света. 86 от тях са починали. Повече от половината случаи на заразени хора са регистрирани в САЩ, но повечето от жертвите са в Мексико. Това се казва в специално съобщение, публикувано на сайта на Световната здравна организация (СЗО). При това 86 от тях са починали. Случаи на заболяване от свински грип са регистрирани в Мексико - 3892 заболели и 75 смъртни случая, в САЩ болните са 6552, а жертвите - 9, Канада е със 719 заразени и 1 смъртен случай, Коста Рика - с 20 заразени и също 1 смъртен случай. В Испания има 126 болни, във Великобритания -117, в Нова Зеландия - 9, в Израел - 7, в Австрия -1. Заразените от вируса в Германия са 17, в Дания -1, в Нидерландия - 3, в Швейцария - 2, в Китай -11. Корея също е в списъка с трима заразени, Франция - с 16, Италия - с 14, Салвадор - с 6, Колумбия - с 12, Ирландия - с 1, Португалия също има един болен, в Гватемала са четирима, в Швеция са трима, в Полша - двама, Бразилия - осем, Аржентина - един, Австралия - един, Япония обаче е с 321 заразени, Панама - със 76, Норвегия -с четирима, Тайланд - с двама, Куба - с четирима, Финландия - с двама, Белгия - седем, Еквадор - 8, Перу - 5, Индия -1, Малайзия - 2, Турция -2, Чили - 5 и Гърция -1.

Източник:http://www.lekar.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар