Сподели в Facebook  

четвъртък, 11 юни 2009 г.

Направете лятото безопасно и забавно за децата си

С края на учебната година подрастващите прекарват все по-малко време на бюрото и все повече бягайки, скачайки и гонейки топка. Целият дене изпълнен с игри и забави, докато някое дете не падне и не се нарани, както правят повечето деца през летните безгрижни месеци.
Въпреки че повечето произшествия са свързвани със синки, натъртвания и охлузвания, други могат да доведат до счупвания, които ще накарат детето да играе компютърни игри през по-голямата част от лятото, вместо да подскача около басейна с другарчетата си.
Да кажете на детето си да носи каска докато кара колело не е достатъчно. Дори и децата, които казват, че разбират как трябва да се пазят и повтарят казаното от мама и татко, започват да правят точно обратното, когато родителите им обърнат гръб.
Много важна е намесата на родителите и тяхната ефективна дейност, за предпазването на малчуганите от сериозни наранявания.

- За да предотвратите падане през прозорец или балкон дръжте столовете и масите далеч от прозорците, затваряйте вратите винаги, когато не сте в стаята и нямате пряк зрителен контакт с детето.
- Не позволявайте на децата да играят на балкони, покриви и места, от които могат да паднат
- Наблюдавайте децата докато са на площадката и се уверете, че районът е обезопасен
- Уверете се, че децата носят каски, наколенки и налакетници, когато карат колело
- Винаги наблюдавайте децата ,когато са около басейн или друг водоем , дори в банята. Никога не оставяйте дете около вода без надзор дори и за секунда!



Източник: lekar.bg



0 коментара:

Публикуване на коментар