Броят на случаите на алергия към плодове и зеленчуци се е увеличил 5 пъти през последните 4-5 години, твърди д-р Памела Юън, консултант по алергиите в болницата "Адънбрук" в Кеймбридж. Според нея тези случаи се срещат по-често дори от алергиите към фъстъците. Повечето от пациентите са деца и младежи. Когато алерголозите за пръв път се сблъскали с проблема, алергичната реакция започвала като лек сърбеж в устата. Сега обаче се срещат по-тежки симптоми, като оток на устата и гърлото и затруднено дишане. Регистрирани са алергични реакции към ябълки, круши, банани и други плодове и зеленчуци, смятани за здравословни. Пациентите обикновено са алергични и към полена, по-специално на брезата. Но докато алергиите към полени са сезонни, тези към плодовете и зеленчуците могат да продължават през цялата година.
Източник:http://www.lekar.bg
вторник, 2 юни 2009 г.
Алергиите към плодове и зеленчуци се увеличават
Етикети: заболяване, симптоми
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар