Сподели в Facebook  

сряда, 24 юни 2009 г.

Работата предпазва от деменция

Развитието на дементни прояви може да бъде отложено във времето чрез постоянство в работата. Това твърдят лекари от Института по Психиатрия към King's College London, след като са анализирали над 1320 случая, сред които 382 мъже. Според техните наблюдения, ангажирането в работа е необходимо и при напредване на възрастта с оглед профилактиката на когнитивните смущения.


Ако деменцията е резултат от загубата на клетки в мозъка, то най-добрият начин да се предпазим от нея е чрез осъществяването на повече и повече връзки между отделните клетки, поддържайки мисловните ни способности активни. Така се формира "когнитивен резерв', обясняват специалистите.


Известно е, че доброто образование е от значение за риска за деменция. Очевидно и поддържането му е важно за превенцията и. Тези, които се пенсионират по-късно, по-рядко заболяват от болест на Алцхаймер, за разлика от лицата, предпочели да не работят.


Според професор Саймън Ловстоун, Интелектуалната стимулация на работното място предпазва от упадък на когнитивните способности и поддържа хората далеч от прага на деменцията.



Източник: puls.bg







0 коментара:

Публикуване на коментар