Сподели в Facebook  

вторник, 9 юни 2009 г.

Срещу бронхиалната астма

Същността на Орофарингеалната Апликация

Открива се алергенът, който предизвиква бронхиалната астма. После той се вкарва в специална трудноразтворима субстанция и се образува нещо като ципа. След това се поставя в устната кухина и се прикрепва към вътрешната повърхност на бузите или към мекото небце. Тук е съсредоточено голямо количество тъкан, която се състои от струпани имунни клетки. В тях постъпва алергенът, който стимулира изработката на антитела. Те започват да обезвреждат веществата, предизвикващи астмата.

В крайна сметка, потребността от лекарствени препарати намалява, а болният много по-рядко получава пристъпи. Такива резултати се случват в 72 на сто от случаите.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯТА се изразяват във възпалителни заболявания в устната кухина, инфекциозни болести и треска.

ДОСТОЙНСТВАТА на орофарингеалната апликация.
1. Методът дава бързи резултати. Само след 2-3 седмици човек губи чувствителност към алергена, който по-рано е предизвиквал астматичния пристъп.

2. Това е немедикаментозна терапия. В организма попада само прочистеният, твърдо дозиран алерген.

НЕДОСТАТЪЦИТЕ
1. Такава апликация се провежда само в случаите, когато астмата се предизвиква от един или няколко алергена. Методът е безсилен при така наречената поливалентна астма - когато пристъпът може да бъде предизвикан от множество вещества.

2. Винаги съществува вероятност алергенът да предизвика пристъп независимо от внимателното дозиране. За това процедурата се провежда в специално оборудван кабинет и под наблюдението на лекар.

За ползата от магнитотерапията
В случая съществуват два основни метода на лечение. Първо, чрез магнитни пластинки, които се поставят в определени участъци на тялото. Второ, със собствени магнитни полета, “насочени” към определена област. По принцип в мишена се превръща областта на гръдния кош, но понякога на магнитно “облъчване” са подложени основно лимфните възли.

Магнитното поле помага да се преразпредели клетъчната и извънклетъчната течност. А също така променя концентрацията на микроелементите и влияе на хода на биохимичната реакция. Подобрява се проходимостта на бронхите, увеличава се тяхното пространство. Човек започва да диша по-леко, пристъпите на задушаване възникват все по-рядко и по-рядко. Намалява чувствителността към инфекции, а това също се отразява положително на болестта.

Този метод обаче не се препоръчва при наличието на каквито и да е тумори. Към тях се отнасят и миомите, и мастопатията, и фиброаденоматозата. Някои болести на кръвоносните съдове също могат да се окажат противопоказания към процедурата. Да не се прилага магнитотерапия при инфекциозни заболявания и повишена температура.

1. Това е немедикаментозен метод на лечение и не трябва да се приемат никакви таблетки.

2. Лечението може да се проведе не само в болнична обстановка, но и у дома. За тази цел е необходимо да се снабдите с апарат. Физиотерапевтът може да ви научи как се ползва.

ВАЖНО!
Магнитотерапията не може да се разглежда като самостоятелен метод на лечение. По принцип я назначават като допълнение към лекарствените препарати. Много лекари смятат това съчетаване на двата метода за оптимално.

За да даде резултати, магнитотерапията трябва да се провежда дълго време - не по-малко от 2-3 седмици, през които всекидневно се провеждат процедури.


Източник:http://www.lekar.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар