Сподели в Facebook  

събота, 13 юни 2009 г.

Любимата храна издава нашите болести

Още Хипократ е почитал храната като лекарство, а човешкия организъм е смятал за своеобразна аптека, способна да създава от едно или друго нещо целебно средство или отрова.

Обърнете внимание на продуктите, които обичате да хапвате най-много и към които ви влече някаква "непозната сила". Възможно е това да е сигнал за проблеми със здравето.

ЯБЪЛКИ
Този забележителен плод - ябълките, ако се ядат в огромни количества, примерно 2-3 кг дневно, вероятно човекът страда от повишено ниво на холестерина. Организмът се самонагажда, тъй като калцият, фосфорът, калият, които се съдържат в ябълките, помагат за снижаване нивото на холестерина и човек започва да изпитва чувство на комфорт.
Подобно е положението и при болните от сърце, тъй като ябълковите минерални вещества и аминокиселини помагат за ритмичната работа на сърцето.

МАСЛИНИ
Ако ядете маслини в огромни количества, това говори за недостиг на соли в организма, но и че имате проблеми с щитовидната жлеза.

СЛАДОЛЕД
Пристрастените към сладоледа е възможно да се стремят към това лакомство заради недостиг на калций. Същото нещо кара хората постоянно да ядат прясно или кисело мляко, както и сирене и кашкавал. Причината за това може да е и потребността на организма да получи аминокиселините триптофан, лейцин, лизин. Триптофанът е много полезен за раздразнителните хора с изтощена нервна система, преживели стрес, тъй като има достатъчно силно успокояващо действие.

ЛИМОНИ
Опитайте се да изядете цял лимон. Не всеки е способен на такъв подвиг. Има обаче и шампиони, които като на игра се справят с тази трудна задача. Не се възхищавайте на това, защото е възможно то да е сигнал за проблеми с жлъчката или черния дроб.

ЗЕЛЕ
Пристрастените към обикновеното бяло зеле трябва да обърнат повече внимание на стомаха си.

ЯЙЦА
Любителите на яйца пък имат недостиг на мазнина, която се съдържа в жълтъка, и колкото и да е странно - холин, който разтваря мазнините и холестерина.


Източник: lekar.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар