Сподели в Facebook  

понеделник, 15 юни 2009 г.

Борете алергиите преди да се появят

Алергията, тази толкова модерна и нашумяла болест напоследък, е наричана още „заболяването на модерното общество". Да не говорим колко неприятно е усещането на сърбеж и парене в носа, кихането и зачервените очи, когато цъфнат полените, и колко много хора страдат от това т. нар. заболяване.

Други видове са алергиите към храни, към домашни любимци и дори към парфюми и някои сапуни. Това на пръв поглед безобидно заболяване крие доста големи опасности за нас, ако не се вземат навременни мерки.

Алергиите към ужилване например са съпроводени със задух и отоци, което понякога налага лечение на системи. Тези хранителни продукти пък са съпътствани с обриви и т.н. Друг вид алергия е т.нар студова алергия, което ще рече, че тялото реагира от топло на студено един от симптомите е кихане, най-често това се получава сутрин, когато тялото е затоплено под завивките и станете. Тогава то реагира и се започва поредица от неприятното кихане, което продължава, докато тялото се аклиматизира. Не е изключено такъв вид алергия да е целогодишно явление.

Съществува и алергия към метални предмети, която също води до обриви. Към домашни любимци също има алергия, тя пък се състой в зачервяване и сърбеж на очите, може да се появят и обриви.

Общо взето, това е заболяване, което, за съжаление, не се лекува кардинално, а само могат да бъдат взети мерки за облекчаване на симптомите му. Но тези мерки се взимат от 3 до 4 месеца преди да настъпи алергичното състояние на човек, т.е. ако сте наясно, че, да кажем, април месец започват вашите неразположения и неприятни усещания с горепосочените симптоми, то вие трябва да започнете да взимате подходящите медикаменти от януари месец, за да може вашия организъм да се пребори по-леко, когато настъпи алергичният ви период.

Другото, с което можем да си помогнем в алергичния период, е да изключим някои храни от менюто си, т. е. тотална промяна в хранителния ни режим в зависимост от това, какъв вид алергия имаме, се изключват различен вид храни (това ще уточните с вашия лекар). Спазвайки всичко това, ще си улесним живота и ще понесем по-леко период!



Източник: lekar.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар