Сподели в Facebook  

четвъртък, 28 май 2009 г.

Oткъде тръгват автоимунните заболявания

Възпалението в организма възниква в отговор на вредни въздействия отвън. Този естествен процес трябва да завърши с излекуване. Но ако острото възпаление не се лекува, то може да премине в хронично, което, от своя страна, може да стане причина за опасни болести - инфаркт, инсулт, диабет, рак.

Как да се противопоставим на хроничното възпаление и как да предотвратим неговите тежки последствия?

Ролята на имунитета
Човек случайно си порязва пръста, изгаря се с горещ чай или е одрал коляното си - с всеки може да се случи. На пострадалия участък се появява зачервяване или подуване, той започва да боли - така възпалението се проявява външно. А в организма в това време се случват скрити за очите процеси: т.нар. клетки маковаги прихващат микробите, клетките убийци ги атакуват и унищожават увредените от вирусите клетки. По този начин имунната система защитава организма.

Имунният отговор по отношение на възпаленията е позволил на човека да оцелява милиони години в борбата с инфекциите и чуждите вещества, проникващи от околната среда.

Изследвайки обаче причините за възникването на болестите на сърцето и на кръвоносните съдове, на рака и диабета, учените открили една обща за всички тях особеност. Оказало се, че именно естественият механизъм за защита на организма, във вид на възпалителен процес може да стане причина за тези тежки болести.

Още през ХХ век било установено, че хроничният възпалителен процес в организма е основна причина за така наречените автоимунни заболявания. Става дума за ревматоидния артрит, бронхиалната астма, множествената склероза, някои тежки заболявания на червата (болест на Крон, например). А наскоро била открита пагубната роля на хроничното възпаление и за получаването на инфаркт, диабет, рак. Това дава възможности да се намерят нови пътища за профилактиката и лечението им.

Хроничният възпалителен процес сам по себе си не се прекратява и имунната система продължава да изработва антитела. Но те могат да се обърнат и да атакуват клетките на собствения си организъм.

Източник:www.lekar.bg

1 коментара:

Lanasm.inspace каза...

Извинете ме, но аз съм готов да крещи на всеки разклон, че днес медицината е направила много голяма крачка напред. Ние можем да живеем без наркотици. А това е вече факт!

Здравейте!
Живот
без лекарства! Какво би могло да бъде по-добре? Фразата - "Здравето не могат да се купят" - е на изчезване. Сега можете да си купите здраве! физика химия спечели!
Скъпи приятели Причината за всички болести - паразити, вируси, инфекции, бактерии и токсини. И често на токсините от лекакрства.
Уникален, изключителен устройства DETA най-новите версии - можете да си купите само от официални представители на корпорацията Intway.
Закупуване на оборудване части, че Русия изобрети учен Сергей Коноплёв и ще се отърва от това тежко заболяване. Съоръжения Deta не лекува всичко, те третират почти всичко! Широк спектър от заболявания, включени в програмата устройства. В допълнение, те все още могат да бъдат планирани за повече от 3000 заболявания.
http://lanasm.intwaylife.com/ru/lifeenergy/deta-ap/about/
Най - новите продукти за здраве:
http://lanasm.intwaylife.com/
Mоят видео канали :
http://www.youtube.com/user/Lanasmintway,
Моят вестник:
http://www.sibir.bg/blog/Lanasmintway/ ,
http://www.liveinternet.ru/users/lanasmintway

Покани лекарите да си сътрудничат! Вие наистина трябва да болни хора!
Моя уебсайт:
http://lanasm.intway.me/,
http://lanasm.intway.com
Записват.
Свържете се с мен на Skype: Svetlana_floks , ако имате нужда от устройството. Свържете се с мен, както и, ако искате да станете партньор. Аз ще ти помогна.
Стани ми партньор, който да изпълнява мисията си!

Публикуване на коментар