Сподели в Facebook  

вторник, 12 май 2009 г.

Атакувайте навреме грипа и вирусните простуди


Първенството в световен мащаб по отношение на лечението и профилактиката на грипа и на другите Вирусни инфекции на дихателните пътища държи "Осцилококцинум". За профилактика се приема един флакон-доза глобули под езика веднъж седмично в период на опасност от инфекция. За лечение при поява на първите симптоми на заболяването се препоръчва приемане на 3 флакона-дози глобули, по еднапрез интервал от 6-8 часа. При изразена клинична симптоматика се взема в продължение на 3 дни по един флакондоза глобули "Осцилококцинум" през интервали от 12 часа.

"Парагрип" е много подходящ , когато вирусната инфекция протича с главоболие, болки в мускулите и очите, повишена температура и силна отпадналост. Препоръчително е на всеки 2 часа да се смучат по 2 таблетки от медикамента, като с намаляване на оплакванията приемите се разреждат. "Парагрип" много често допълва чудесно лечебното действие на "Осцилококцинум".

А ето и някои от най-често използваните хомеопатични монопрепарати залечение на вирусните инфекции:

При рязко начало на заболяването най-често избираме между два медикамента. "Аконитум" се прилага при рязко и силно повишаване на температурата, придружено със зачервяване на кожата, сърцебиене, силна жажда и възбуда, но без изпотяване. Приемат се по 5 гранули в разреждане 5-9 СН на всеки 1/2-1 час до спадане на температурата и поява на изпотяване. "Беладонна" се препоръчва при същите симптоми, с тази разлика, че тя е по-подходяща при пациенти, при които е налице и силно изпотяване, температурата не е постоянна, а е с пикове и понижения. Начинът и дозировката са както при "Аконитум", като с настъпване на подобрение приемите се разреждат до 2-3 пъти дневно.

При постепенно и подмолно начало, когато клиничната картина на вирусната инфекция не е така драматична, повишаването на температурата е бавно и рядко надхвърля 38,5 градуса, избираме между няколко медикамента:

"Бриониа алба" е най-подходяща, когато умерено и постепенно повишената температура е съпроводена от главоболие, мускулни и ставни болки, суха кашлица и силна жажда, като всичките тези симптоми се засилват при движение. В тези случаи е препоръчително 2-5 пъти дневно да се приемат по 5 гранули в разреждане 5 или 9 СН.

"Ферум фосфорикум" в разреждане 9 СН намира приложение, когато умерено повишената температура се съпровожда от суха кашлица, от склонност към кървене от носа и от болки в ушите, а също и от редуване на бледост със зачервяване на лицето. Дозировката, начинът на приложение и степента на разреждане са същите, както при използването на "Бриониа".

При умерено повишена температура, съпроводена от силна отпадналост, тилноглавоболие и мускулни болки, при отсъствие на жажда на всеки 1 -3 часа се приемат по пет гранули 5 или 9 СН -разреждане от медикамента "Желсемиум".

При умерено повишена температура, придружена от силна отпадналост и от мускулни и ставни болки и чувство за скованост, които намаляват при раздвижване, при наличие на силна жажда и при избиване на херпес около устата най-подходящ за лечение е "Рус Токсикодендрон" в разреждане 9 или 15 СН. Приемат се по 5 гранули през 1 -3 часа до настъпване на подобрение,след което приемите се разреждат.

Използването на хомеопатични лекарствени средства е напълно съвместимо с едновременното прилагане и на други медикаменти, ако това се налага.

Източник:www.lekar.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар