Сподели в Facebook  

четвъртък, 14 май 2009 г.

Напитки с овес - при проблеми с черния дроб


Прекарали сте жълтеница (хепатит А) и ви понаболява черният дроб? Но ето и някои средства от народната медицина, които ще ви помогнат да се справите с проблемите си.

• Залейте 300 г овес с 3 л студена вода и сложете тенджерата на котлона. Оставете сместа да ври в продължение на 20 мин, но като не сте сложили капака на съда. После махнете от огъня, поставете капака на тенджерата и оставете отварата да изстине. Прелейте внимателно отварата в бутилки, затворете ги с капачки - с тази течност ще напълните 3-4 шишета по 750 мл. Останалата гъста част, като сте излели течността, можете Да използвате още 2-3 пъти за приготвяне на нова отвара. Трябва да изпивате около 1 бутилка дневно от овесената напитка, като с всяка порция хапвате и по 1 чаена лъжичка мед. Най-добре е да приемате полезната отвара преди или след ядене. Пийте от целебната течност в продължение на 2-3 месеца.

• Има и още една напитка с овес, която можете да си приготвите по следния начин. Сипете в термоса 1 чаена чаша овес, залейте го с топла преварена вода (за да се запазят ферментите), оставете сместа да престои 10 часа. Пийте по 1/2 чаена чаша от настойката 3 пъти дневно 20 минути преди ядене.

• А ето и мнението на специалистите. Овесът ефективно защищава и възстановява увредените клетки на черния дроб. При прекаран хепатит А отварата от овес наистина може да бъде много целебна. Тя има хепатопротекторен ефект и трябва да я пиете в продължение на няколко месеца като основно лечение. При лечение на хепатит В и С също може да се прилага тази отвара, но като спомагателно средство, тъй като основото лечение е противовирусно.

Източник:www.lekar.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар