Сподели в Facebook  

четвъртък, 21 май 2009 г.

Не сте болни, а сте жадни

Много от изследванията публикувани в световните здравни списания потвърждават,че водната терапията дава фантастични резултати при мигрена, алергия, отпадналост, но и при някой други по-тежки заболявания.

"Водата е включена в метаболизма на всички клетки в нашия организъм, казва доктор Йелена Глигорович, началник на отдела за хранене към Клиничния център в Сърбия. Според нея водата е необходима за детоксикация, поддържане на нормална телесна температура, за нормален ръст и развитие на организма."

С остаряването процентът на водата в нашето тяло полека се намалява. При възрастните и пълните хора процентът на вода в тялото е по-нисък в сравнение с този при младите и по-слаби хора", казва още Глигорович. Жаждата е достатъчно добър и силен сигнал при всеки, че в организма липсва вода. "Необходимо е да се внася в организма толкова вода колкото се губи всеки ден. Средно мъжете на ден губят по литър вода и най-малко толкова трябва да доставят на организма. При жените средната загуба на вода е два литра, а при децата литър и половина.", уточнява още Глигорович. Според нея, ако не се консумират достатъчно свежи плодове и зеленчуци и ако основно храната е базирана на захарни и мастни храни трябва да се пие много повече вода от посоченото по-горе. Хроничното слабо обезводняване може да доведе до нарушаването на много телесни функции, но и да увеличи риска от получаване на камъни в бъбреците, рак на дебелото черво, рак на гърдата, както и затлъстяване при децата. И все пак трябва да се знае, че има и хора на които не е разрешено да се "наливат". Тежко болните от бъбреци, сърце и от черен дроб получават от своя лекар прецизна информация дали трябва и колко да намаляват течността в организма. /БГНЕС


Източник:http://hapcheto.com

0 коментара:

Публикуване на коментар