Сподели в Facebook  

вторник, 26 май 2009 г.

Ангината може да ви "тръшне" няколко пъти

Ангината е остро инфекциозно заболяване, което се характеризира най-вече с възпаление на сливиците. То се предизвиква главно от стрептококи, които попадат в гърлото от недобре измити плодове, мръсни съдове или при контакт с болен от ангина. Преохлаждането, лошите метеорологични условия (дъжд, киша) и слабият имунитет способстват за развитието на това заболяване.

Резките температурни промени и високата влажност са честа причина за простудни заболявания. Към тях спадат ангините. Понякога те протичат леко и се изкарват „на крак", а в други случаи са тежки.

Ако боледувате от ангина по-често от два пъти годишно, това за съжаление означава, че тя вече е станала хронична. Причината за това се дължи на факта, че при една от проявите й не сте я доизлекували.

Всичко започва от обикновената ангина или, казано по-правилно, от острия тонзилит. Симптомите на това заболяване са добре известни. Всеки специалист би ви казал, че то трябва задължително да се доизлекува - не просто да се отървем от болката при гълтане, а да оздравеем - температура 36,6, пълен комфорт в гърлото, леко дишане, добро здраве.

Неизлекуваната ангина лесно преминава в хронична, чиито симптоми са чести настинки, съпроводени с болки в гърлото, температура около 37 градуса, хронична умора и неприятна миризма в устата.

При потвърждаване на такава диагноза често се прибягва до отстраняване на сливиците, но те са орган на имунната система, бариера по пътя на бактериите и вирусите, които проникват през носа и устата, и затова специалистите съветват по възможност те да бъдат запазени.

Много хора смятат, че не могат да се избавят от хроничния тонзилит. Практиката показва, че при сериозно лечение в 90 процента от случаите то е успешно. Най-често се назначават поддържаща или стимулираща имунотерапия и различни физиотерапевтични процедури: ултразвук, ултравиолетови лъчи, промиване на сливиците с антисептици, както и антибиотично лечение.

За често боледуващите от ангина е важно да имат свободно дишане през нощта. Това означава да се отстраняват навреме полипите в носа, да се лекуват синуитите и хремите. Задължително е да се поддържа добра хигиена на устната кухина (сутрин и вечер да се мият зъбите с паста и четка, а след всяко хранене да се изплаква устата; своевременно да се лекуват болните зъби).


Източник:www.lekar.bg

1 коментара:

Светлана каза...

Здравейте!
Живот без лекарства! Какво би могло да бъде по-добре? Фразата - "Здравето не могат да се купят" - е на изчезване. Сега можете да си купите здраве! Физика химия спечели!
Скъпи приятели Причината за всички болести - паразити, вируси, инфекции, бактерии и токсини. И често на токсините от лекакрства.
Уникален, изключителен устройства DETA най-новите версии - можете да си купите само от официални представители на корпорацията Intway.
Закупуване на оборудване части, че Русия изобрети учен Сергей Коноплёв и ще се отърва от това тежко заболяване. Съоръжения Deta не лекува всичко, те третират почти всичко! Широк спектър от заболявания, включени в програмата устройства. В допълнение, те все още могат да бъдат планирани за повече от 3000 заболявания.
http://lanasm.intwaylife.com/ru/lifeenergy/deta-ap/about/
Най - новите продукти за здраве:
http://lanasm.intwaylife.com/
Mоят видео канали : http://www.youtube.com/user/Lanasmintway,
Моят вестник:
http://www.sibir.bg/blog/Lanasmintway/ ,
http://www.liveinternet.ru/users/lanasmintway,
Вземи устройство Дета! Те правят чудеса! Устройства - това е вашият семеен лекар в джоба!
Покани лекарите да си сътрудничат! Вие наистина трябва да болни хора!
Моя уебсайт:
http://lanasm.intway.me/,
http://lanasm.intway.com
Записват. Lanasm.intway@yandex.ru
Свържете се с мен на Skype: Svetlana_floks , ако имате нужда от устройството. Свържете се с мен, както и, ако искате да станете партньор. Аз ще ти помогна.
Стани ми партньор, който да изпълнява мисията си!

Публикуване на коментар