Сподели в Facebook  

сряда, 20 май 2009 г.

Грипните пандемии - вечната опасност

Свинският грип хвърли в паника цял свят. Всъщност грипните пандемии застрашават човечеството от векове. Испанският грип например отне живота на повече хора, отколкото по време на чума - близо 50 милиона жертви.

През последните 300 години винаги е имало грипни пандемии. Последните две дойдоха от Азия: Хонгконгският грип вся ужас през 1968 година, а десет години по-рано азиатският грип отне живота на 2 милиона души, преди всичко възрастни и деца. Различна беше ситуацията по време на испанския грип. Не само защото засегна преди всичко млади хора, а защото броят на жертвите надхвърли този на умрелите по време на чума.

Смесица от птичи, свински и човешки вируси

Името на грипа произлиза от факта, че първо испанските медии информираха за него. Вирусът обаче произхожда от САЩ. През 1918 година американски войници във военен лагер се заразяват с опасната болест. Те пренасят вируса-убиец във Франция и оттам той се разпространява из цяла Европа и света. Резултатът: около 50 милиона души стават жертва на болестта.

Както тогава, така и сега причинителят на болестта е смесица от птичи, свински и човешки вируси. Вирус от нов тип е труден за разпознаване от имунната система на човека. Но за големия брой жертви през 20-те години на миналия век има и други причини, обяснява професор Томас Льошер от института за инфекциозни и тропически болести към университета в Мюнхен.

"Възможно е причината да е недостатъчното хранене по време на войната. Експертите са на мнение, че броят на смъртните случаи днес не би бил толкова висок. Тогава е нямало медикаменти, нямало е ваксини", казва професор Льошер.

Свинският грип има потенциал за пандемия

Той е оптимистично настроен по отношение на борбата срещу грипа от Мексико. Според него обикновените лекарства при грип ще помогнат за лечението на болестта:

"Може да се каже, че свинският грип е чувствителен към лекарствата, с които разполагаме, не е резистентен. Има вече доказателства, че своевременното лечение, по възможност от първия ден на заболяването, може да бъде ефикасно, но още не може да се твърди, че лечението би могло да предотврати смъртни случаи."

Професор Льошер предполага, че има вероятност още хора да се заразят с вируса: "Вирусите от нов тип като този имат потенциал за пандемия. И въпреки всички предприети мерки той може да предизвика вълна от заразени и да засегне много страни и континенти." /DW


Източник:http://www.hapcheto.com

1 коментара:

Lanasm.inspace каза...

Здравейте!
Сега ние не се страхуваме от не по свинете грип!!

Живот без лекарства! Какво би могло да бъде по-добре? Фразата - "Здравето не могат да се купят" - е на изчезване. Сега можете да си купите здраве! Физика химия спечели!
Скъпи приятели Причината за всички болести - паразити, вируси, инфекции, бактерии и токсини. И често на токсините от лекакрства.
Уникален, изключителен устройства DETA най-новите версии - можете да си купите само от официални представители на корпорацията Intway.
Закупуване на оборудване части, че Русия изобрети учен Сергей Коноплёв и ще се отърва от това тежко заболяване. Съоръжения Deta не лекува всичко, те третират почти всичко! Широк спектър от заболявания, включени в програмата устройства. В допълнение, те все още могат да бъдат планирани за повече от 3000 заболявания.
http://lanasm.intwaylife.com/ru/lifeenergy/deta-ap/about/
Най - новите продукти за здраве:
http://lanasm.intwaylife.com/
Mоят видео канали : http://www.youtube.com/user/Lanasmintway,
Моят вестник:
http://www.sibir.bg/blog/Lanasmintway/ ,
http://www.liveinternet.ru/users/lanasmintway,
Вземи устройство Дета! Те правят чудеса! Устройства - това е вашият семеен лекар в джоба!
Покани лекарите да си сътрудничат! Вие наистина трябва да болни хора!
Моя уебсайт:
http://lanasm.intway.me/,
http://lanasm.intway.com
Записват. Lanasm.intway@yandex.ru
Свържете се с мен на Skype: Svetlana_floks , ако имате нужда от устройството. Свържете се с мен, както и, ако искате да станете партньор. Аз ще ти помогна.
Стани ми партньор, който да изпълнява мисията си!

Публикуване на коментар