Сподели в Facebook  

събота, 30 май 2009 г.

Прогнозират до 2020г. "взрив" на нови случаи на диабет тип 1 при деца

Броят на новите случаи на диабет тип 1 ще се удвои при европейските деца под 5 години между 2005 и 2020, прогнозира изследване, публикувано в британското медицинско списание "Лансет".

Диабетът от тип 1, известен като инсулинозависим, се дължи на разрушаването на клетки в панкреаса, произвеждащи инсулин. Тази болес се води автоимунна. Диабетът от тип 2 е повлиян от лошо хранене с преобладаващи въглехидрати, наднормено тегло и липса на движение. Като цяло диабет тип 1 засяга едва 10% от случаите на диабет. При децата обаче това съотношение е обратно в повечето от страните. Екип на Крис Патърсън от Куин`с юнивърсити, Белфаст, Великобритания, и Гюла Солгеш от Университета в Печ, Утгария, са анализирали в 17 страни от Европа повече от 29 000 случая на диабет от тип 1 при деца под 15г. за периода 1989 - 2003г. Те са установили цялостно повишаване на новите случаи с 3.9% годишно. Изследването дава резултати и прогноза, но не обяснява защо е налична тази тенденция. Учените смятат, че това увеличение е твърде бързо, за да може да се обясни само с генетични фактори. Те изтъкват полята на съвременния начин на живот /свръхтегло, увеличен брой на ражданията с цезарево сечение и др./ През 2005г. в Европа има 15 000 нови случая. Ако тенденцията се потвърди учените очакват 24 400 нови случая през 2020г. с двойно увеличение на случаите при деца под 5 години. Общият брой на случаите на диабет от тип 1 при деца под 15 години в Европа ще се увеличи от 94 000 през 2005г. на 160 000 през 2020г., което би означавало 70% увеличение. /АФП

1 коментара:

Светлана каза...

Здравейте!
Диабетът вече може да се излекува!

Живот без лекарства! Какво би могло да бъде по-добре? Фразата - "Здравето не могат да се купят" - е на изчезване. Сега можете да си купите здраве! Физика химия спечели!
Скъпи приятели Причината за всички болести - паразити, вируси, инфекции, бактерии и токсини. И често на токсините от лекакрства.
Уникален, изключителен устройства DETA най-новите версии - можете да си купите само от официални представители на корпорацията Intway.
Закупуване на оборудване части, че Русия изобрети учен Сергей Коноплёв и ще се отърва от това тежко заболяване. Съоръжения Deta не лекува всичко, те третират почти всичко! Широк спектър от заболявания, включени в програмата устройства. В допълнение, те все още могат да бъдат планирани за повече от 3000 заболявания.
http://lanasm.intwaylife.com/ru/lifeenergy/deta-ap/about/
Най - новите продукти за здраве:
http://lanasm.intwaylife.com/
Mоят видео канали : http://www.youtube.com/user/Lanasmintway,
Моят вестник:
http://www.sibir.bg/blog/Lanasmintway/ ,
http://www.liveinternet.ru/users/lanasmintway,
Вземи устройство Дета! Те правят чудеса! Устройства - това е вашият семеен лекар в джоба!
Покани лекарите да си сътрудничат! Вие наистина трябва да болни хора!
Моя уебсайт:
http://lanasm.intway.me/,
http://lanasm.intway.com
Записват. Lanasm.intway@yandex.ru
Свържете се с мен на Skype: Svetlana_floks , ако имате нужда от устройството. Свържете се с мен, както и, ако искате да станете партньор. Аз ще ти помогна.
Стани ми партньор, който да изпълнява мисията си!

Публикуване на коментар