Сподели в Facebook  

сряда, 20 май 2009 г.

Абортът скара Обама с младите

Президентът на САЩ Барак Обама бе посрещнат с протести пред католическия университет "Нотр дам" в град Саут бенд, щата Индиана, съобщи Асошиейтед прес. Протестиращите го обвиняваха, че защищава правото на аборт и насърчава изследвания със стволови клетки.

Въпреки протестите извън сградата на университета Обама бе посрещнат с овации в аулата, където бе удостоен с почетна научна титла. През последните дни протестите срещу гостуването му в университета "Нотр дам" и връчването на почетна титла се активизираха до равнище, при което полицията бе принудена да арестува 19 души в събота и още пет в неделя, посочва АП, цитирана от БТА.

В словото си пред абсолвентите Обама заяви, че "на определено ниво възгледите на двата лагера („за" и „против" абортите) се несъвместими". Той обаче призова аудиторията и съгражданите си "да престанат да свеждат до карикатури онези, които имат различни възгледи". "Отворени сърца, отворени умове, безпристрастни думи, това е начинът на живот, който винаги е бил традиция за "Нотр дам", обобщи в речта си Барак Обама.

Встъпилият в длъжност в началото на тази година президент на САЩ подкрепя правото на аборт, но настоява тази процедура да се прилага рядко. Тази позиция противоречи на схващането на католическата църква и на редица други християнски вероизповедания, че абортите и използването на човешки зародиши за изследвания със стволови клетки са равносилни на унищожаването на човешки живот и трябва да бъдат забранени със закон. /АСН


Източник:http://www.hapcheto.com

0 коментара:

Публикуване на коментар