Сподели в Facebook  

четвъртък, 14 май 2009 г.

"Шейново" с кабинет за онкопрофилактика

Специализиран кабинет за профилактика на рака на маточната шийка откриха днес във II АГ болница „Шейново”.
В него всяка жена може да получи медицинска консултация от специалисти в областта на женското здраве, информация за заболяването, методите за предпазване, лечение и ваксинация.

До края на месеца в кабинета ще се извършват безплатни консултации от водещи специалисти, обясни за АСН директорът на болницата д.р Иван Костов. Той уточни, че пациентите ще заплащат само за необходими изследвания и допълнителни медицински услуги. Прегледите ще бъдат извършвани всеки делничен ден от 8.30 до 13.30 ч., след предварително записване на тел.: 02/ 9659467.
Не се изисква направление от личния лекар.

АГ специалистите ще използват уникална система за SMS – известяване на пациенти за прегледи, готови изследвания и ваксинации. Системата за бързо известяване ще улесни комуникацията лекар – пациент. За целта е необходимо предварително регистриране в системата чрез изпращане на SMS. Регистрацията може да бъде направена лично, а също и от упълномощен общопрактикуващ лекар или лекар специалист. Системата изпраща SMS за успешна регистрация.

Активният потребител на услугата получава SMS с насрочена дата и час за преглед при специалист, и напомнящ SMS два дни преди определения вече преглед. Данните на пациентите се съхраняват в еЛАК и в централния регистър, където се записват и резултатите от лабораторните изследвания. Системата уведомява с SMS и лекаря, изпратил материал за изследване. Лекарят преглежда резултатите, синхронизира ги от еЛАК в собствената си система, добавя разчитане на резултатите и диагноза отново на двете места (централен регистър и еЛАК). Когато резултатите от прегледа са готови, потребителят получава съобщение, че трябва отново да посети своя лекар. В случай, че пациентът има отклонения от нормата, които налагат допълнително уточняване или по-спешни мерки, чрез SMS се насрочва ново посещение. /АСН

0 коментара:

Публикуване на коментар