Сподели в Facebook  

четвъртък, 21 май 2009 г.

Забраняват пушенето на закрито

С параграф 22 депутатите въвеждат забраната от 2 юни 2010 г.

Мърдане няма - пълната забрана за пушене в закрити помещения ще влезе в сила от 1 юни 2010 година. Тази европейска мярка налагат депутатите, които одобриха окончателно промените в Закона за здравето.
Народните представители отхвърлиха предложението на Рамадан Аталай от ДПС ограничението да влезе в сила от 1 юни тази година. Според приетите промени се създава Изпълнителна агенция "Медицински инспекторат" към министъра на здравеопазването, която да контролира медицинското обслужване в страната.

Параграфът, който носи емблематичния номер 22, гласи, че се забранява пушенето в закрити обществени места, като детски ясли и градини, училища, културни учреждения, метростанции, транспортни средства от обществения транспорт, както и в помещения с обособени работни места. Единственото изключение от тази забрана важи за сгради, до които всяко лице има свободен достъп и неограничен достъп. Според текста това са административни сгради, места за настаняване и подслон, залите за хранене в ресторанти и заведения за хранене и в заведенията за развлечение и търговски обекти. /АСН

Източник:http://hapcheto.com

0 коментара:

Публикуване на коментар