Сподели в Facebook  

четвъртък, 14 май 2009 г.

Спешната помощ с 40 нови линейки


40 модерни линейки подари днес здравният министър Евгений Желев. Той връчи ключовете на новите возила на шефове на Центрове за спешна помощ пред храм-паметника „Ал.Невски”. Отец Ангел отслужи водосвет и пожела безаварийно пътуване на новите коли.

До края на юни министерството ще предостави за нуждите на Бърза помощ още 120 линейки, обеща д-р Желев. Той уточни, че така ще бъде обновен изцяло автопаркът на спешната помощ в страната.

За последните 3 години по линия на заемно споразумение с Международната банка за възстановяване и развитие министерството е предоставило 255 реанимобила.

Всички нови линейки са оборудвани в съответствие с изискванията за добра медицинска практика и отговарят на изискванията на европейските стандарти.

Те разполагат с вакуумна и кислородна инсталация, функционални носилки з апациенти с различни травми, климатизирана санитарна част и допълнително медицинско оборудване, което да осигурява качество на медицинското обслужване.

Допълнителното оборудване включва електрокардиограф, дефибрилатор, инфузионни помпи за спринцовки, мобилен респиратор и спешна чанта. /АСН

0 коментара:

Публикуване на коментар