Сподели в Facebook  

четвъртък, 21 май 2009 г.

За лечението на болните от хепатит С у нас са необходими 20 млн. лв.

За лечението на болните от хепатит С у нас са необходими 20 млн. лв. Това съобщи на пресконференция по повод Световния ден за борба с хепатита – 19 май проф. Константин Чернев, национален консултант по вътрешни болести, предаде Агенция “Фокус”.

По думите на проф. Чернев - данните сочат, че в България около 200 - 250 души са на лечение за хепатит С, а други около 250 души са в листата на чакащите. Д-р Станимир Хасърджиев, секретар на „Хепасист” обясни, че има уверение от страна на Министерството на здравеопазването, че в новия позитивен лекарствен списък ще са включени всички медикаменти, необходими за лечение на хепатит. По думите му от 1 юни листите на чакащите за лечение не би трябвало да ги има.
Днес се отбелязва Световният ден за борба с хепатита – 19 май. Този ден се чества за втора поредна година. Избрахме мотото „Аз ли съм номер 12?”, защото се предполага, че един от всеки 12 човека по света е носител на един от двата вируса, причинител на хепатит В или С”, обясни Хасърджиев. Днес над 200 пациентски организации провеждат активност в цял свят. На много места се провеждат скринингови акции.
От вчера в продължение на месец и половина – два клипът „Аз ли съм номер 12?” ще бъде излъчван по 10 телевизии. Предстои откриването на първите регионални информационни центъра на „Хепасист” в Пловдив и Варна. Там гражданите ще могат да получават актуална информация за хепатита. Тази година предстоят и множество акции, посветени на ваксинационните кампании, обясни Хасърджиев.
След пресконференцията всеки журналист получи възможността да се изследва безплатно за хепатит С. Тестът представлява взимане на кръв от пръстта и показва резултата след няколко минути. Организаторите на пресконференцията не предоставиха възможност за изследване за хепатит В, тъй като за него е необходимо да се вземе венозна кръв. /Агенция "Фокус"


Източник:http://hapcheto.com/

2 коментара:

Lanasm.inspace каза...

Здравейте!


Живот без лекарства! Какво би могло да бъде по-добре? Фразата - "Здравето не могат да се купят" - е на изчезване. Сега можете да си купите здраве! Физика химия спечели!
Скъпи приятели Причината за всички болести - паразити, вируси, инфекции, бактерии и токсини. И често на токсините от лекакрства.
Уникален, изключителен устройства DETA най-новите версии - можете да си купите само от официални представители на корпорацията Intway.
Закупуване на оборудване части, че Русия изобрети учен Сергей Коноплёв и ще се отърва от това тежко заболяване. Съоръжения Deta не лекува всичко, те третират почти всичко! Широк спектър от заболявания, включени в програмата устройства. В допълнение, те все още могат да бъдат планирани за повече от 3000 заболявания.
Съоръжения Deta лечение на хепатит С в продължение на 2 месеца. Изисква се да се препрограмира устройството към болестта. Важно: Спазвайте лечение, както и ежедневна употреба продукт с допълнителното използване на хомеопатични лекарства.

http://lanasm.intwaylife.com/ru/lifeenergy/deta-ap/about/
Най - новите продукти за здраве:
http://lanasm.intwaylife.com/
Mоят видео канали : http://www.youtube.com/user/Lanasmintway,
Моят вестник:
http://www.sibir.bg/blog/Lanasmintway/ ,
http://www.liveinternet.ru/users/lanasmintway,
Вземи устройство Дета! Те правят чудеса! Устройства - това е вашият семеен лекар в джоба!
Покани лекарите да си сътрудничат! Вие наистина трябва да болни хора!
Моя уебсайт:
http://lanasm.intway.me/,
http://lanasm.intway.com
Записват. Lanasm.intway@yandex.ru
Свържете се с мен на Skype: Svetlana_floks , ако имате нужда от устройството. Свържете се с мен, както и, ако искате да станете партньор. Аз ще ти помогна.
Стани ми партньор, който да изпълнява мисията си!

Лана каза...

Повече информация :
http://lanasm.intwayblog.net
Прибор Дета-АП .хепатит С, лекувани за 3 месеца

Публикуване на коментар