Сподели в Facebook  

неделя, 10 май 2009 г.

Химиопрепаратите срещу грипния вирус

Грипът вече е обхванал Западна Европа и е на прага ни. Какво е най-важното, което трябва да знаем за неговото лечение.

На първо място - почивка на легло. Това има значение както за собственото здраве, така и за обществото, защото изолирането на болния възпрепятства разпространението на заразата. Специално за грип има специфични химиопрепарати - ремантадин, занамивир и др. Ремантадинът например е едно средство, което се използва от мнозо години и продължава да бъде с мнозо добър ефект. Хубавото на противогрипните препарати е, че те могат да се вземат и профилактично. Защото ваксините имат своето безспорно място в предепидемичния период. А при наближаваща или започнала епидемия профилактиката е прием на специфично противовирусно средство. Тя е особено наложителна при реален контакт с болни от грип.

Допълнителна помощ срещу вируса
В първите дни от заболяването, когато пациентът изпитва болки по мускулите и ставите на цялото тяло, благотворно влияние има разтриването със специалното олио "Неокс", което съдържа само естествени природни продукти. Ефектът от масажа е чувството на охлаждане, а след това и значително облекчаване на болките. Маслото има местен противовъзпалителен ефект, без каквито и да е странични вредни въздействия за организма.

Употребата на антибиотици по повод усложненията на грипа води до унищожаване на полезните микроорганизми в храносмилателната система. Нарушеният вътрешен баланс може да се възстанови чрез приема на пробиотици още докато се пие антибиотика (добре е двата препарата да се приемат с интервал от минимум 2 часа). Добра концентрация на полезните пробиотици има препаратът "Лакто-4", който съдържа 4 вида полезни микроорганизми, които са поставени в специална капсула, за да достигнат до по-долните отдели на храносмилателната система в напълно активно състояние. Препаратът трябва да се приема известно време след края на антибиотичното лечение.

Умората и изтощението, които са неизменен спътник на грипа понякога провалят всекидневните ни планове много дни след като острата фаза на заболяването е отминала. За да не се стигне до състояние на хронична умора, специалистите препоръчват приема на препарата "Сарженор", който съдържа две незаменими естествени аминокиселини. Те повлияват благоприятно енергийните механизми на организма, без странични ефекти, по напълно физиологичен механизъм. "Сарженор" може да се приема още в първите дни от грипната инфекция в продължение на две седмици. При необходимост курсът може да се повтори.

Източник:www.lekar.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар