Сподели в Facebook  

вторник, 19 май 2009 г.

Комплексни мерки при простуда

ПРОЛЕТТА носи не само радост от дългоочакваното слънце, но и капризите на времето, които нерядко водят до простуда.

В такива моменти сякаш огледалото ни мрази - бледо лице, тънки, лишени от блясък коси, зачервен нос.

Утешаваме се, че като се оправим и красотата ще се върне, но междувременно и докато сме болни , можем да се грижим за външността си. Козметолози смятат, че някои процедури по време на . простуда в значителна степен помагат на самочувствието и стимулират оздравяването.

Кремовете
При температура над 37 градуса организмът на човек започва да губи вода. Това се отразява на кожата, която става суха и започва да се лющи. Особено „тежко" е положението при жени, чиято кожа по принцип е суха.

За да облекчите протичането на този неприятен процес, е необходимо да се ползват овлажнява-щи средства. Нанасяйте сутрин на кожата овлажняващ крем, на устните - подхранващ, а на клепачите - гел. Помнете, че зоната около очите трябва да остава чиста през цялата нощ. Затова на почистените клепачи кремът се нанася не по-късно от час преди сън. Много подходяща за случая е маската от мазен крем.
За целта на 1 чаена лъжичка мазен подхранващ крем се добавя 1 чаена лъжичка от сока на лимон. Лимонът може да бъде заменен с портокал или грейпфрут. Маската се нанася на лицето в дебел слой за 7-10 минути, след което се сваля със салфетка. За подобрение на тена смесете сок от моркови с кисело мляко. Можете да нанесете с памучен тампон на кожата на лицето и шията настойка от лайка, мента или липа. Оставете да действа 10-15 минути и изплакнете с хладка вода.

Можете да получите двоен ефект - за красота и борба с простудата, с парна баня за лицето: в 2 литра кипяща вода капнете по 2 капки етерични масла от лимон и бергамот или мелиса и грейпфрут. Сложете главата над съда, като я покриете с кърпа, и вдишвайте парите. Процедурата не трябва да продължава повече от 5-8 минути и да се прави не по-често от 1 път седмично. Преди да се подложите на такава парна баня, е добре да проверите дали не сте алергични към тези масла. Добър ефект, особено при кашлица, дават и парните бани с лайка и сода, които от друга страна отпушват порите и действат пречистващо на кожата.

ЗА НОСА
По време на простуда на носа трябва да се отдели специално внимание. От хремата той е зачервен, подпухнал и нерядко дори изранен. Затова по време на сутрешния тоалет го промийте със солен разтвор, като използвате пипетка. Можете да си го направите сами, като разтворите 1 чаена лъжичка морска или обикновена сол в 1 чаена чаша вода. В аптеките продават и готов солен спрей за нос - 51ептаг. Той съдържа 97 минерални соли и олигоелементи. Впръсква се в носа от 2 до 6 пъти дневно във всяка ноздра. Възстановява естествената влажност на носа, почиства носа от секрети. Продава се без рецепта в аптеките. Цената на голямата опаковка е около 7 лева. При зачервяване на носа 2-3 пъти седмично правете компреси от лайка. Редуват се компреси от гореща и студена отвара.

Имунитетът
За да укрепите имунитета и да поддържате защитните сили на организма по време на боледуване, доктори съветват да започвате деня с кисело мляко и ежедневно да консумирате по 1 ябълка. Да се подобри общото състояние на организма помагат тонизиращите чайове. Можете да си приготвите такъв с равни количества шипка, калина, мелиса и какула. Тревната смес се залива с кипяща вода и се оставя да престои в термос 2 часа. След това се прецежда и в настойката се капват 1-2 капки масло от облепиха и мед на вкус. Чаят се пие два пъти на ден.

На масата по време на простуда трябва да присъстват блюда, приготвени от прясно месо и риба, мляко, плодове, зеленчуци, орехи и зелен чай. Диетолозите смятат тези продукти за природни имуностимулатори.

Пролетната авитаминоза ни прави апатични и вяли и влияе на умствената дейност. Нарушава се концентрацията на вниманието, ставаме разсеяни.

Менюто за „мозъка" е много просто. Започнете закуската с варено яйце. В него се съдържат вещества, повишаващи нивото на .добрия" холестерин и подобряващи паметта. Вместо кафе изпийте чаша сок от цвекло с моркови в съотношение 1:4.

Тонизиращо средство ще получите, като смесите 1 чаена лъжичка лимонов сок, 1 супена лъжица олио и 1 чаена лъжичка мед. Смеската се пие сутрин на гладно.

Косите
По време на боледуване косите се нуждаят от подобаващо „ухажване". Многократно през деня ги решете с четка, така масажирате скаппа и подобрявате кръвообращението в кожата на главата. При продължителна простуда измитите коси трябва да се изплакват с билкови отвари. След изсушаване с кърпа или сешоар, добре ги разрешете. Можете да сушите косата и като я обвиете с предварително загрят пешкир. Сменяйте кърпите често, докато косата се изсуши напълно. В никакъв случай не я мийте през нощта или късно вечер


Източник:www.lekar.bg

1 коментара:

Lanasm.inspace каза...

хрема и сезонни заболявания, лекувани сега в момента - две

Здравейте!

Живот без лекарства! Какво би могло да бъде по-добре? Фразата - "Здравето не могат да се купят" - е на изчезване. Сега можете да си купите здраве! Физика химия спечели!
Скъпи приятели Причината за всички болести - паразити, вируси, инфекции, бактерии и токсини. И често на токсините от лекакрства.
Уникален, изключителен устройства DETA най-новите версии - можете да си купите само от официални представители на корпорацията Intway.
Закупуване на оборудване части, че Русия изобрети учен Сергей Коноплёв и ще се отърва от това тежко заболяване. Съоръжения Deta не лекува всичко, те третират почти всичко! Широк спектър от заболявания, включени в програмата устройства. В допълнение, те все още могат да бъдат планирани за повече от 3000 заболявания.
http://lanasm.intwaylife.com/ru/lifeenergy/deta-ap/about/
Най - новите продукти за здраве:
http://lanasm.intwaylife.com/
Mоят видео канали : http://www.youtube.com/user/Lanasmintway,
Моят вестник:
http://www.sibir.bg/blog/Lanasmintway/ ,
http://www.liveinternet.ru/users/lanasmintway,
Вземи устройство Дета! Те правят чудеса! Устройства - това е вашият семеен лекар в джоба!
Покани лекарите да си сътрудничат! Вие наистина трябва да болни хора!
Моя уебсайт:
http://lanasm.intway.me/,
http://lanasm.intway.com
Записват. Lanasm.intway@yandex.ru
Свържете се с мен на Skype: Svetlana_floks , ако имате нужда от устройството. Свържете се с мен, както и, ако искате да станете партньор. Аз ще ти помогна.
Стани ми партньор, който да изпълнява мисията си!

Публикуване на коментар