Сподели в Facebook  

сряда, 27 май 2009 г.

Дерматомиозитът атакува предимно жените

Дерматомиозитът е тежко възпалително заболяване, което засяга съединителната тъкан, най-вече по кожата и мускулите
Приема се, че дерматомиозитът представлява автоимунна болест, която се развива след провокиране от различни фактори, като основно значение се отдава на вирусната инфекция.

Болестта обхваща всички възрасти, но е много по-честа при жените. Кожните изменения се локализират по клепачите, около очите, по бузите, колената, лактите, no-рядко по шията и в областта на деколтето.

Лечението на дерматомиозита е консервативно. То се извършва под контрол и наблюдение на лекар-специалист (дерматолог). Прилагат се кортикостероиди, като се почва с високи дози, които постепенно се намаляват до поддържаща доза.

По показание, кортикостероидните препарати се комбинират с имунопотискащи медикаменти. Необходимо е изследване за придружаващо раково заболяване, особено у по-възрастни пациенти.

Източник:www.lekar.bg

2 коментара:

Lanasm.inspace каза...

Здравейте!
Кожни заболявания са лечими сега!

Живот без лекарства! Какво би могло да бъде по-добре? Фразата - "Здравето не могат да се купят" - е на изчезване. Сега можете да си купите здраве! Физика химия спечели!
Скъпи приятели Причината за всички болести - паразити, вируси, инфекции, бактерии и токсини. И често на токсините от лекакрства.
Уникален, изключителен устройства DETA най-новите версии - можете да си купите само от официални представители на корпорацията Intway.
Закупуване на оборудване части, че Русия изобрети учен Сергей Коноплёв и ще се отърва от това тежко заболяване. Съоръжения Deta не лекува всичко, те третират почти всичко! Широк спектър от заболявания, включени в програмата устройства. В допълнение, те все още могат да бъдат планирани за повече от 3000 заболявания.
http://lanasm.intwaylife.com/ru/lifeenergy/deta-ap/about/
Най - новите продукти за здраве:
http://lanasm.intwaylife.com/
Mоят видео канали : http://www.youtube.com/user/Lanasmintway,
Моят вестник:
http://www.sibir.bg/blog/Lanasmintway/ ,
http://www.liveinternet.ru/users/lanasmintway,
Вземи устройство Дета! Те правят чудеса! Устройства - това е вашият семеен лекар в джоба!
Покани лекарите да си сътрудничат! Вие наистина трябва да болни хора!
Моя уебсайт:
http://lanasm.intway.me/,
http://lanasm.intway.com
Записват. Lanasm.intway@yandex.ru
Свържете се с мен на Skype: Svetlana_floks , ако имате нужда от устройството. Свържете се с мен, както и, ако искате да станете партньор. Аз ще ти помогна.
Стани ми партньор, който да изпълнява мисията си!

Лана каза...

Повече информация :
http://lanasm.intwayblog.net/

Публикуване на коментар