Сподели в Facebook  

събота, 8 август 2009 г.

Екотерапия срещу депресия и стрес

Екотерапията става все по-популярна. Разходките и почивката сред природата намаляват напрежението, отстраняват стреса и депресията.



Все повече психолози смятат, че честите депресии и напрежението в съвременния начин на живот са следствие на отделянето на човека от природата и късането на връзката с нея. Затова специалистите препоръчват колкото се може по-често да се посещават природни паркове и места, където човешките сетива да могат да се насладят на красотата на изгледите и на собствените си усещания. Със сигурност така ще се възвърне чувството на омиротворение и ще се получи зареждане на силите.



Според специалистите човекът е еволюирал в естествена среда стотици хиляди години, докато през последните две столетия с раждането на промишлеността, той постепенно е започнал да се откъсва от живата природа. Тази тенденция се задълбочава все повече при съвременните процеси на урбанизиране и развитие на съвременните технологии, а появата на Интернет въобще е затворила човешкия индивид като в капсула.



Източник: puls.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар