Сподели в Facebook  

петък, 31 юли 2009 г.

Органичната храна не е по-полезна

Органичната храна не е толкова здравословна. До това заключение достигнаха изследователите от лондонския университет по хигиена и тропична медицина, които анализираха начините за здравословното хранене на хората през последните 50 години.

Резултатът от финалното проучване открива малка разлика между органичните храни и тези, произведени по традиционен начин. Но тя не е особено голяма, за да бъдат предпочитани за човешкото здраве, обясни доктор Алън Дангър, водач на проекта. Проучването беше позволено от Агенцията за здравните норми на Обединеното кралство, които след като разгледаха заключенията от проекта, увериха, че в днешно време хората могат да бъдат информирани преди да избират. Единствената разлика, която е регистрирана, е в количеството на витамин C, калций и желязо. Същото е открито и за месото, млечните продукти и яйцата. "Смятам, че е въпрос на психология, да те накарат да мислиш, че органичните храни са по-полезни, чисти и свободни от химикали", обясни една от анкетираните по този въпрос жени. Учените считат за единствена разлика различното ниво на фосфор в органичните храни, което не значи, че носят по-голяма полза за човешкият организъм./БГНЕС

0 коментара:

Публикуване на коментар