Сподели в Facebook  

вторник, 28 юли 2009 г.

Мая Нешкова помага на болни от рак

Мая Нешкова, която е посланик на добра воля на фондация "Утре за всеки", подкрепи лично новия проект "Справяне със стреса, възстановяване и рехабилитация на засегнатите", част от кампанията за борбата срещу болестта рак на млечната жлеза.

Певицата взе участие в представянето му през уикенда в Луковит. Проектът е финансиран от социалното министерство. "Голям проблем на обществото са лицата, претърпели оперативно лечение.

Все повече жени в работоспособна възраст попадат в тази група и имат нужда от социална и медицинска рехабилитация.

Болестта влияе на цялата психика на страдащия от нея. В това се опитваме да помогнем", каза управителката на фондацията Нина Хаджийска. Именно затова проектът се реализира в Луковит, град, намиращ се в екологично чист район, от 23 до 29 юли. Програмата включва психо- и арттерапия, музика и аромотерапия, релаксация, медитация, йога, аквааеробика, кинезитерапия.

Специализирани масажи, прочистване на организма от токсини и стимулиране на имунната система са другите полезни неща, включени в проекта. Всички процедури се извършват в местния хотел "Дипломат плаза", който разполага със закрит и открит басейн, сауна, солариум, тангентор, хидроджет, джакузи, фитнес и СПА център.


В София на 29 септември също ще отвори врати център за възстановяване и рехабилитация в болница "Царица Йоанна". Датата е специално избрана от източния календар, защото в нея е заложена мантра за здраве и равновесие.

0 коментара:

Публикуване на коментар