Сподели в Facebook  

четвъртък, 30 юли 2009 г.

13 милиона аборта се извършват ежегодно в Китай

Около 13 милиона аборта се извършват ежегодно в Китай, отчасти защото има малко данни за контрацептивите или болестите за растящия брой млади хора, които правят секс, съобщиха държавните медии, цитирани от Ройтерс.

По-малко от един от всеки трима, обадили се на гореща телефонна линия в Шанхай, знае как да предотврати бременността, а само един от петима е бил информиран за венерическите болести, пише вестник "Чайна дейли" в изследване.

"Сексът вече не се смята за табу сред младите хора и те смятат, че може да научат всичко, от което имат нужда от Интернет.

Но това не означава, че са развили подходящото разбиране или отношение по този проблем", посочва гинекологът Юй Дунгян. До 1990 г. лекарите са молили жените за семейното им положение в клиниките за аборти, които са част от системата за семейно планиране, ограничаваща градските двойки до едно дете.

В момента правителствените данни сочат, че близо 2/3 от жените, които правят аборт, са между 20 и 29 години, и повечето от тях са неомъжени. /БГНЕС

Пекин / Китай

0 коментара:

Публикуване на коментар