Сподели в Facebook  

петък, 24 юли 2009 г.

Пакостите подмладяват

"Няма ненаказано добро". И медиците намериха доказателство за тази стара народна мъдрост. "Добродушните умират по-рано", убедени са австралийските учени. Милостивите самаряни се състаряват по-бързо, боледуват повече и са по-нещастни, сочи сензационното изследване.
А пакостниците - които редовно трупат прегрешения - живеят дълго и спокойно.

Белите и дяволиите са оръжие N1 срещу стреса, убедени са в Австралия. Или поне това сочат данните от изследване, проведено сред над 1000 пациенти. Кои са "мръсните малки тайни", които ни поддържат по-свежи и щастливи? И защо лошотията е здраве?
59% от хората издават, че правят дяволии, за да се отърват от стреса. 57 на сто пък не крият, че дребните прегрешения ги правят щастливи. Нещо повече - всеки втори открива, че се чувства много по-млад, когато върши пакости. А 24% от хората черпят тонус и енергия именно от лошотията.

"И мръсните номерца, които въртят, ги отървават от мигрената или грипа", споделят смаяните австралийски учени. Пакостите се оказват и страхотно оръжие за справяне със стреса от кризата, откриват изследователите. 38 на сто от хората гонят безпокойството си покрай ниските доходи и голямата безработица като правят дребни бели.

Не кризата обаче отприщва лошотията. Оказва се, че 40% от мъжете прибягват до грубости и пакости, за да впечатлят жените.

Всяка трета дама пък се държи като "змия" или "ледена кралица", ако иска да възбуди интереса на противоположния пол. "Гадорията" не свършва дотук. Австралийците откриват, че на 29% от мъжете им "порастват криле", ако преспят с най-добрата приятелка на любимата си.

"Прелюбодейците пращят от здраве и самочувствие поне месец след прегрешението", обясняват австралийските лекари. Част от дамите също не си поплюват. 11 на сто от жените си признават, че се подмладяват именно с изневери.

0 коментара:

Публикуване на коментар