Сподели в Facebook  

четвъртък, 9 юли 2009 г.

В водата се отслабва

Много хора са убедени, че във водата се изгарят повече калории отколкото на сушата. И това е вярно. Плуването е един от най-безопасните и физиологични спортове. Практикувано редовно, то подобрява кръвообращението, укрепват сърцето и дихателната система, помага да се разтовари гръбнака и формира правилна стойка на тялото.

За да отслабнете във вода могат да ви помогнат следните правила:

1. Плувайте активно.
Забележимото “изгаряне” на мазнините започва само при честота на сърдечните съкращения от 135 удара в минута. За да не се окаже натоварването голяма изненада за вашия организъм, преди самото плуване направете 10-15 минутно загряване. То трябва да включва поне няколко движения на главата, кръгови движения с ръцете, навеждания и прикляквания.

2. Ако не можете да плувате, добре се запишете на аквааеробика.
Ако не се задържате лесно над водата и преодолявате 25-метровия коридор на басейна за минута, едва ли ще постигнете желания ефект от отслабването чрез плуване. Или се научете да плувате по-добре или ще ви помогне аквааеробиката - за нея не е задължително да плувате добре. Тези занятия са по-забавни за лошите плувци, а и осигуряват необходимата честота на пулса.

3. Забравете за дъното, стъпалата и ръба на басейна.
Ако по време на тренировка решите да си починете, по-добре е да полежите във водата. Не стойте до ръба на басейна или върху стълбите. Когато човек лежи във водата, губи повече калории, защото за да се задържи на повърхността, извършва движения с ръцете и краката.

4. Редувайте различните стилове на плуване.
Най-много калории се изгарят при плуване бътерфлай (този труден стил се нарича още “делфин”). Ако вашата подготовка позволява това, посветете се на този стил поне 5-10 минути. Схемата на плуване може да бъде следната: 5 минути крол или по гръб, 1 минута бътерфлай.
Брусът е най-бавният е спокоен стил на плуване. При него е желателно издишането да става във водата. Ако главата се намира над водата, гръбнакът се напряга, а интензивността на тренировката намалява.
В крайна сметка плувайте стилът, който най-добре умеете, но се опитвайте да подобрявате и другите – макар и комплексен спорт като цяло, различните стилове на плуване натоварват в различна степен отделните групи мускули и стави.

5. Внимавайте какво ядете!
Плуването стимулира апетита. Ако искате да отслабнете, се ограничете в храната. В противен случай ефектът от тренировките може да бъде обратен. Не се препоръчва да се плува на гладен стомах или веднага след ядене. Оптималният вариант е да се хапва половин час преди тренировката или един час след нея. Избирайте зеленчуци, риба, млечни продукти. Ако почувствате потребност за нещо сладко, хапнете малко стафиди.


Източник: actualno.com

1 коментара:

Sr. Walter Oscar каза...

Вие сте бизнесмен или жена? Имате ли финансова бъркотия или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Нуждаете ли се от заем, за да започнете хубав малък мащаб и среден бизнес? Имате ли нисък кредитен рейтинг и за вас е трудно да получите капиталов заем от местни банки и други финансови институции ?.

Нашите заеми са добре застраховани за максимална сигурност е нашият приоритет. Нашата водеща цел е да ви помогнем да получите услугите, които заслужавате. Нашата програма е най-бързият начин да получите това, от което имате нужда. Намалете плащанията си, за да облекчите натоварването на месечните си разходи. Спечелете гъвкавост, с която можете да използвате за всякакви цели - от ваканции, до образование, до уникални покупки

Ние предлагаме широка гама от финансови услуги, които включват: Бизнес планиране, Финанси за търговски и развитие, Имоти и ипотеки, Кредити за консолидиране на дълга, Бизнес кредити, Лични заеми, Домашна рефинансиране Кредити с нисък лихвен процент от 4.00% юридически лица. Вземете най-доброто за вашето семейство и притежавате вашия дом за мечти, както и нашата обща схема за заем.

НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ ВСИЧКИ ВИДОВЕ ЗАЕМИ - КАНДИДАТСТВАМЕ ЗА ДОПУСКАНИ ЗАЕМИ.

Моля, свържете се с нас за повече информация: davis_credit100@yahoo.com
Моля да ни пишете с кредитната информация;
- Пълно наименование:
- Необходима сума от кредит ... $, €, £:
- Продължителност на кредита:
- Цел на заема:
- Град държава:
- Телефон:
- Име на сайта:

Ако сте заинтересовани да получите заем след това любезно ни пишете с изискването за заем.
Моля, свържете се с нас за повече информация: davis_credit100@yahoo.com

Искрено Ваш,
Г-жа Уанда Дейвис
davis_credit100@yahoo.com
Очакваме с нетърпение да чуем от вас най-скоро ASAP

Заинтересованите кандидати трябва да се свържат с нас по имейл: davis_credit100@yahoo.com

Публикуване на коментар