Сподели в Facebook  

четвъртък, 23 юли 2009 г.

Хомеопатията пази от настинки

Колкото и да е хубаво лятото, то скоро ще свърши. Тогава малчуганите отново ще поемат на градина, ясла или училище. Заедно с това започват и безкрайните настинки и инфекции. Детето ви обаче може да бъде здраво, ако се погрижите за това още през лятото.

Хомеопатичната имунопрофилактика прави чудеса. Тя трябва да започне от началото на септември. Някои родители обаче предпочитат да се застраховат и поставят началото на курса още през август. Засилващите процедури са особено препоръчителни за деца, които често боледуват. Лекарят прави интервю и стъпвайки на него, предписва такъв препарат, който да повиши имунната система на детето.

Младите организми реагират изключително добре на хомеопатията. Природните медикаменти са подходящи и при инфекции. Бързото подобряване при децата се дължи на факта, че те нямат наслагване на вредни фактори от околната среда и стреса.
Хомеопатични гранули помагат дори на бебета с колики.

Малките ревльовци трябва да вземат по няколко гранули от 2 до 4 пъти дневно. Причините за коликите са най-различни - напрегната семейна атмосфера, майчина нервност, спазми на дебелото черво, газове, алергия, свръхчувствителност към протеините на кравето мляко.

Изследвания показват, че бебетата, които по-често са гушкани, страдат по-рядко от колики. Поради своята безвредност хомеопатията е подходяща и за бременни жени.

Докато носят плода и най-обикновена настинка може да им донесе неприятности. Така те могат да вземат бързи мерки с подходящ препарат след консултация със специалист.

Често хомеопатите предписват едно лекарство за комплекс от няколко заболявания. Например мигрена, себореен дерматит и синдром на раздразнено дебело черво могат да се лекуват с едно лекарство.

Основните хомеопатични медикаменти са около 200 на брой. Някои от препаратите се приготвят по формули отпреди два века, други са съвсем нови. Това, което не бива да се забравя, е, да не се прибягва до самолечение и да се спазват строго препоръките на доктора

0 коментара:

Публикуване на коментар