Сподели в Facebook  

четвъртък, 9 юли 2009 г.

Полезни летни плодове и зеленчуци

Една чаена чаша или около 17 череши съдържат 87 калории и 2,9 грама фибри. Богати са на бета-каротин, витамин С (1 ч.ч. = 26% от дневния прием), манган и калий, който блокира ефекта от богатия на сол хранителен режим.

Черешите съдържат и флавоноиди, които предпазват сърцето, а диетата с тях може да повиши имунитета, да намали риска от грип и други респираторни заболявания, намалява холестерола, възпалителните процеси и риска от диабет тип 2.

Черешите могат да се консумират отделно, в плодови салати или на сладко.

Боровинки

Боровинките съдържат около 84 калории (1ч.ч.) и 3,6 грама фибри в сурово състояние. В тях има още пектин и разтворими фибри, които предпазват от рак и намаляват холестерола, витамин К за костите, манган и витамин Е (антиоксидант).

Антоцианините (водоразтворими цветни пигменти) предпазват от възпаления и заздравяват съдовата система.

Боровинките са известни и с високото съдържание на антиоксиданти. Може да се комбинират с кисело мляко, да се прибавят към сладкиши или сладолед.

Бамя

Съдържанието на фибри в сготвената бамя е съпоставимо с това в овесената каша. В една чаена чаша сварена бамя има 35 калории, 4 гр. фибри и 3 гр. протеини, витамини и минерали - 80% от дневната доза витамин К, С и В6. Освен това е и много засищаща.

Използва се за салати, яхнии, дори сандвичи.

Ягоди

В една чаша ягоди има 46 калории, 2,9 гр. фибри и 50% повече витамин С от необходимата дневна доза. Манган, фолиева киселина и витамин В6 са сред другите полезни вещества.

Ягодите също са богати на антиоксиданти и флавоноиди, които имат антиракови свойства.

Патладжани

Патладжаните са богати на витамини, минерали, калий, манган, мед, тиамин и фолиева киселина. В една чаша нарязани и сготвени сини домати има 35 калории и 2,5 гр. фибри.

Проучвания показват, че патладжанът има и антираково действие и може да предпазва организма от бактерии и вируси.

Повечето полезни вещества се съдържат в обвивката му.

Домати

Този плод, който играе ролята на зеленчук, съдържа дълъг списък с полезни вещества. В една чаша сурови домати има само 32 калории и 2,2 гр. фибри.

Витамин С, А и К, бета-каротин, калий, манган, хром и други минерали са само част от здравословното съдържание на доматите.

Топлината обработка отключва ликопена - каротиноиден пигмент с антиоксиданти и антиракови свойства. Скорошни изследвания показват и ползи за костите.Източник: actualno.com

1 коментара:

Sr. Walter Oscar каза...

Вие сте бизнесмен или жена? Имате ли финансова бъркотия или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Нуждаете ли се от заем, за да започнете хубав малък мащаб и среден бизнес? Имате ли нисък кредитен рейтинг и за вас е трудно да получите капиталов заем от местни банки и други финансови институции ?.

Нашите заеми са добре застраховани за максимална сигурност е нашият приоритет. Нашата водеща цел е да ви помогнем да получите услугите, които заслужавате. Нашата програма е най-бързият начин да получите това, от което имате нужда. Намалете плащанията си, за да облекчите натоварването на месечните си разходи. Спечелете гъвкавост, с която можете да използвате за всякакви цели - от ваканции, до образование, до уникални покупки

Ние предлагаме широка гама от финансови услуги, които включват: Бизнес планиране, Финанси за търговски и развитие, Имоти и ипотеки, Кредити за консолидиране на дълга, Бизнес кредити, Лични заеми, Домашна рефинансиране Кредити с нисък лихвен процент от 4.00% юридически лица. Вземете най-доброто за вашето семейство и притежавате вашия дом за мечти, както и нашата обща схема за заем.

НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ ВСИЧКИ ВИДОВЕ ЗАЕМИ - КАНДИДАТСТВАМЕ ЗА ДОПУСКАНИ ЗАЕМИ.

Моля, свържете се с нас за повече информация: davis_credit100@yahoo.com
Моля да ни пишете с кредитната информация;
- Пълно наименование:
- Необходима сума от кредит ... $, €, £:
- Продължителност на кредита:
- Цел на заема:
- Град държава:
- Телефон:
- Име на сайта:

Ако сте заинтересовани да получите заем след това любезно ни пишете с изискването за заем.
Моля, свържете се с нас за повече информация: davis_credit100@yahoo.com

Искрено Ваш,
Г-жа Уанда Дейвис
davis_credit100@yahoo.com
Очакваме с нетърпение да чуем от вас най-скоро ASAP

Заинтересованите кандидати трябва да се свържат с нас по имейл: davis_credit100@yahoo.com

Публикуване на коментар