Сподели в Facebook  

сряда, 8 юли 2009 г.

Гневът вреди на сърцето

Негативни емоции като гняв, раздразнителност имат негативно въздействие върху хормоналните процеси и имунитета, което в дългосрочен план води до изменения в тъканите на вътрешните органи. Изследване отчело, че под влияние на гнева засегнати са предимно белите дробове и сърцето. Тези органи се „изхабяват“ много по-бързо при мъжете с по-неудържим темперамент, склонни на раздразнителност и гняв, отколкото при тези, които запазват хладнокръвие или „приемат по-леко нещата“.


Изследването било проведено от американски специалисти от Харвард и включило 670 мъже на възраст от 45 до 86 години. Тяхното физическо и психично здраве било изследвано в продължение на 8 години.


При предишни проучвания също се установило, че емоции като злоба и състояния на раздразнителност са причини за появата и развитието на заболявания на сърцето, астма и хипертония.


На базата на тези резултати, специалистите препоръчват наистина да не се пренебрегва емоционалното състояние и да се полага грижа за душевния комфорт.


Източник: puls.bg

1 коментара:

Dolores Delgado каза...

Вие сте бизнесмен или жена? Имате ли финансова бъркотия или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Нуждаете ли се от заем, за да започнете хубав малък мащаб и среден бизнес? Имате ли нисък кредитен рейтинг и за вас е трудно да получите капиталов заем от местни банки и други финансови институции ?.

Нашите заеми са добре застраховани за максимална сигурност е нашият приоритет. Нашата водеща цел е да ви помогнем да получите услугите, които заслужавате. Нашата програма е най-бързият начин да получите това, от което имате нужда. Намалете плащанията си, за да облекчите натоварването на месечните си разходи. Спечелете гъвкавост, с която можете да използвате за всякакви цели - от ваканции, до образование, до уникални покупки

Ние предлагаме широка гама от финансови услуги, които включват: Бизнес планиране, Финанси за търговски и развитие, Имоти и ипотеки, Кредити за консолидиране на дълга, Бизнес кредити, Лични заеми, Домашна рефинансиране Кредити с нисък лихвен процент от 4.00% юридически лица. Вземете най-доброто за вашето семейство и притежавате вашия дом за мечти, както и нашата обща схема за заем.

НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ ВСИЧКИ ВИДОВЕ ЗАЕМИ - КАНДИДАТСТВАМЕ ЗА ДОПУСКАНИ ЗАЕМИ.

Моля, свържете се с нас за повече информация: davis_credit100@yahoo.com
Моля да ни пишете с кредитната информация;
- Пълно наименование:
- Необходима сума от кредит ... $, €, £:
- Продължителност на кредита:
- Цел на заема:
- Град държава:
- Телефон:
- Име на сайта:

Ако сте заинтересовани да получите заем след това любезно ни пишете с изискването за заем.
Моля, свържете се с нас за повече информация: davis_credit100@yahoo.com

Искрено Ваш,
Г-жа Уанда Дейвис
davis_credit100@yahoo.com
Очакваме с нетърпение да чуем от вас най-скоро ASAP

Заинтересованите кандидати трябва да се свържат с нас по имейл: davis_credit100@yahoo.com

Публикуване на коментар