Сподели в Facebook  

петък, 10 юли 2009 г.

Как да се преборим с главоболието

10 милиона германци страдат от мигрена. Болките в главата могат да парализират човек часове наред, а понякога дори в продължение на дни. Когато и таблетките не помагат, не остава нищо друго, освен да се излекуваме сами. Така звучи болката в главата - като удар с чук. Но как да се преборим с главоболието?

Ето какво ни съветва главният редактор на специализираното списание за медицина Апотекен Умшау Петер Канцлер: "Първо трябва да разберете за какъв вид болка точно става въпрос. Най-често хората се оплакват от стягаща болка, т.е. тъпа болка в областта на слепоочията, при която човек се чувства така, сякаш някой натиска главата му с преса. В такъв случай помага приемът на болкоуспокояващи таблетки, но ако пък въздействието им се окаже неуспешно, съществуват и редица алтернативни методи - например нанасянето на ментово масло върху слепоочията или налагането със студен компрес", казва Петер Канцлер, като уточнява, че маслото от мента и студеният компрес имат едно голямо предимство - те нямат никакво странично влияние за разлика от таблетките: "Най-разумно е да се приемат таблетки, само когато болката е наистина силна. Ако постоянно пиете лекарства, дори и при по-незначителни оплаквания, опасността да засилите болката е доста голяма. Като цяло при тази стягаща болка важи следното - постоянно движение, например чести разходки и спорт", казва експертът. Но какво да предприемем, ако болката не отминава? Кога главоболието се превърща в заболяване и трябва да потърсим лекарски съвет? Отговорът на Петер Канцлер: "Ако главата ви боли постоянно, т.е. в рамките на няколко дни без прекъсване, трябва да се посъветвате с лекар. Това важи и в случай, че болката отслабне. Най-добре е да се води един вид дневник, в който да се записва вида и времетраенето на определената болка. Така се улеснява поставянето на диагноза." Редица изследвания показват, че главоболието може да бъде излекувано и чрез различни техники на релаксиране - например чрез йога, пилатес, масаж, медитация или топла вана. /DW



1 коментара:

Dolores Delgado каза...

Вие сте бизнесмен или жена? Имате ли финансова бъркотия или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Нуждаете ли се от заем, за да започнете хубав малък мащаб и среден бизнес? Имате ли нисък кредитен рейтинг и за вас е трудно да получите капиталов заем от местни банки и други финансови институции ?.

Нашите заеми са добре застраховани за максимална сигурност е нашият приоритет. Нашата водеща цел е да ви помогнем да получите услугите, които заслужавате. Нашата програма е най-бързият начин да получите това, от което имате нужда. Намалете плащанията си, за да облекчите натоварването на месечните си разходи. Спечелете гъвкавост, с която можете да използвате за всякакви цели - от ваканции, до образование, до уникални покупки

Ние предлагаме широка гама от финансови услуги, които включват: Бизнес планиране, Финанси за търговски и развитие, Имоти и ипотеки, Кредити за консолидиране на дълга, Бизнес кредити, Лични заеми, Домашна рефинансиране Кредити с нисък лихвен процент от 4.00% юридически лица. Вземете най-доброто за вашето семейство и притежавате вашия дом за мечти, както и нашата обща схема за заем.

НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ ВСИЧКИ ВИДОВЕ ЗАЕМИ - КАНДИДАТСТВАМЕ ЗА ДОПУСКАНИ ЗАЕМИ.

Моля, свържете се с нас за повече информация: davis_credit100@yahoo.com
Моля да ни пишете с кредитната информация;
- Пълно наименование:
- Необходима сума от кредит ... $, €, £:
- Продължителност на кредита:
- Цел на заема:
- Град държава:
- Телефон:
- Име на сайта:

Ако сте заинтересовани да получите заем след това любезно ни пишете с изискването за заем.
Моля, свържете се с нас за повече информация: davis_credit100@yahoo.com

Искрено Ваш,
Г-жа Уанда Дейвис
davis_credit100@yahoo.com
Очакваме с нетърпение да чуем от вас най-скоро ASAP

Заинтересованите кандидати трябва да се свържат с нас по имейл: davis_credit100@yahoo.com

Публикуване на коментар