Сподели в Facebook  

вторник, 8 септември 2009 г.

ВИТАМИНИ спасяват очите

От какви витамини се нуждаят хората с отслабено зрение и заболявания на очите? Кой трябва да приема витамини за очите?

• Всички, които страдат от късогледство и далекогледство, хората, които-наближават или вече са прекрачили 40-годишна възраст. Именно през този период настъпват възрастовите изменения на кръвоносните съдове на целия организъм, в това число и на очите.
• Хората с варикозно разширение на вените. Предразположеността към образуването на тромби е извънредно опасна за ретината на очите.

• Пациентите с глаукома и катаракта. Витамините са способни да възпрепятстват развитието на тези заболявания в ранните стадии.

• Хората със захарен диабет, който неминуемо поразява органите на зрението.

Всички капки за очи с витамини се прилагат само по предписание на лекуващия специалист-офталмолог. Витаминните капки се поставят по специална схема и не трябва да се използват постоянно.

Всички те стимулират обмяната на веществата и забавят (някои дори предотвратяват) растежа на всяка катаракта: старческа, диабетична, травматична.
Някои случаи е най-добре да се използват капки за очи, чиито зрителни функции са отслабнали при вечерно осветление - начало на процеса, водещ до кокоша слепота.
Пролетното и лятното цъфтене на растенията създават много проблеми и тревоги на хората с алергии. На тях се препоръчва да използват капки за очи.
Какви обаче трябва да бъдат тези, които са най-подходящи, трябва да прецени специалист.

Източник: lekar.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар