Сподели в Facebook  

петък, 7 август 2009 г.

Как да отслабнем според д-р Пиер Дюкан

Трета особеност
Задължително е да се поема достатъчно количество вода минимум 1,5-2 литра на ден. Трябва да се пие постоянно. Първо, за да могат да се извеждат от организма образуващите се токсини и отпадни вещества, да се елиминират състояния на отичане в организма като подуване на крайници. Второ, заради белтъчния състав на храната, която се поглъща, за да се осигури нормална работа на бъбреците и отделителната система.




Етапите и какво съдържат те

Първи етап
Протеинов, ударен. Според това колко дни трябва да сте на „чист” протеинов режим, консумирате храни, които съдържат предимно белтъчини. Това означава през тези няколко дни да хапвате – месо, което съдържа минимално количество мазнини, т. е. те не бива да са повече от 10-15 %. Например, телешко – шницел, котлети; говеждо – стек, филе, ростбиф (изключват се рибицата, котлетите). Забранени са свинското, агнешкото, патешкото и гъшето месо. Вместо тях можете на воля да хапвате пилешко, заешко, конско. Пилешката кожа трябва да се отстранява.




Месото може да бъде приготвено по вкус. Препоръчително е да се пече. Не трябва обаче да използвате масло, олио, соев сос, сметана.


Може да се консумира във вид на кайма, но тя трябва да е смелена от чисто месо пред вас. Готовата кайма не е подходяща.


Шунката, която е позволена съдържа между 2 и 4 % мазнини. Обикновената шунка, джоланът и естествено беконът не са разрешени.


Това, което можете да ядете на воля без каквито и да било ограничения за вида, съдържанието на мазнини и начина на приготвяне, е рибата. Позволена е всякаква риба, речна и океанска, бяла и с по-тъмно месо, независимо колко мазна е. Може да е изпечена на скара, да е приготвена в собствен сос, във фолио, пушена, сушена – каквато я желаете и обичате! Същото се отнася за всички морски дарове – миди, скариди, омари и др.




Препоръчва се и консумация на черен дроб, заради високото съдържание на полезни витамини. Черният дроб отпада само при положение, че имате висок холестерол и сте предразположени на сърдечно-съдово заболяване. Подходящ е телешкият, говеждият и птичият дроб. Можете да хапвате и език, телешки или агнешки, и само върха на говеждия.


Яйца също можете да ядете на воля, приготвени по всякакъв начин, но без мазнина и отново с предупреждението, че не са подходящи за хора с висок холестерол, които могат да хапват само белтъците им. Все пак яйцата не бива да са повече от 2 на ден и трябва да се изключат в случай на алергия към тях.


Млякото, което е позволено е нискомаслено – 0,1 %. Количеството обаче е до 1 кг на ден за киселото и 250 мл за прясното. Можете да консумирате и извара.


Позволени са всякакви подправки - оцет, мащерка, копър, лук, чесън, магданоз и други, лимон, но само като подправка, а не във вид на лимонада, диетичен кетчуп, майонеза, но на базата на парафиново масло, горчица, но в ограничено количество. Препоръчва се ограничаване на солта, за предпочитане е да се ползва диетична. Захарта е забранена, вместо нея използвайте подсладители, но не сорбитол.


Забранени също така са: мед, олио, зехтин, хляб и тестени произведения, мюсли, ядки и семки, маслини, както и алкохолът.


През първия етап се свалят най-много килограми. Възможно е, ако дните са пет, то пет и да са килограмите, от които сте се освободили.


Източник: puls.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар