Сподели в Facebook  

четвъртък, 14 май 2009 г.

Викат за преглед и ваксина с SMS

Електронни съобщения ще има и за младите татковци

С sms ще научават бъдещите татковци какво е отрочето им, стана ясно вчера. Модерната система за информиране стартира за първи път у нас в столичната болница "Шейново". Нововъведението ще пести времето и нервите на пациентите, смятат медиците.

С кратко съобщение от клиниката пациентите ще научават и точния час и ден за преглед при конкретен специалист, който са поискали. Известяването може да става и чрез интернет, обясни шефът на лечебното заведение д-р Иван Костов. За да не забравят насрочената среща, пациентите ще получават напомнящ SMS или e-mail два дни преди това, допълни той. Кратко съобщение ще се изпраща и когато изследванията са готови или се налага поставяне на ваксина по схема. На първо време с онлайн известия ще канят жени за профилактично изследване на рак на шийката на матката, както и за прегледи или консултация. Всеки, който желае да получават съобщения на GSM-a си, трябва предварително да се регистрира в информационната системата на болницата. Това може да стане лично или от упълномощено джипи или специалист. Успешната регистрация ще бъде съобщавана също с SMS.

В "Пирогов" пък изграждат информационни кътове за пациенти. Всяка клиника ще разполага с компютър, на който пациентите и техните близки ще се ориентират къде да отидат за определено изследване, какви медицински услуги могат да получат и какви са пациентските им права. /"Стандарт"

0 коментара:

Публикуване на коментар